Život udruga 23.03.2017. 07:51. Zadnja izmjena: 23.03.2017. 07:53.

Društvo multiple skleroze

Uskoro zapošljavaju pet novih osobnih asistenta za pet najpotrebitijih korisnika

U subotu,18. ožujka u Restoranu „Lipa“ Nedelišće održana je redovna godišnja izvještajna skupština Društva multiple skleroze Međimurske županije.

Na skupštini su se okupili članovi Društva i članovi njihovih obitelji, zaposlenice Društva te gosti Marija Ciglar, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije i predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije, koordinatorica spomenutog Saveza Ivana Petković i Jurica Horvat predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca.

Predsjednik Društva Ivan Škec pozdravio je sve prisutne te sa svojim suradnicima objavio godišnji i finaicijski izvještaj za 2016. godinu, te predstavio operativni i financijki plan za 2017. godinu. Također se zahvalio svima na podršci i pomoći koje je dobio u proteklih godinu dana kako je postao predsjednik.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije okuplja 85 članova oboljelih od ove neurološke bolesti s područja Međimurske županije, te ima zaposlene 3 osobne asistentice i 3 gerontodomaćice koje pomažu teško pokretnim članovima. Društvo provodi dva trogodišnja programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te ističu vrlo dobru suradnju sa lokalnom i regionalnom samoupravom.

Društvo će također uskoro zaposliti i 5 novih osobnih asistenta za 5 najpotrebitijih korisnika putem dvogodišnjeg programa financiranog iz Europskog socijalnog fonda.