Nogomet 14.07.2016. 08:13. Zadnja izmjena: 14.07.2016. 11:35.

Međimurski nogometni savez

21. kolovoza počinje prvenstvo Međužupanijske i svih međimurskih liga

Svoju 14. sjednicu održali su članovi Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić). Domaćini su im bili odgovorni iz Nogometnog kluba Sloge Čakovec,a gosti sjednice Ivan Novak i Željko Franić iz Varaždinskog nogometnog saveza. Od brojnih važnih odluka i zaključaka spominjemo najvažnije, uz napomenu da su sve te odluke i zaključci nakon detaljnih i korisnih diskusija donijeti jednoglasno.

Obzirom da će u iduće dvije prvenstvene sezone sjedište Međužupanijske lige Čakovec – Varaždin nakon Varaždina biti u Čakovcu, u ingerenciji Međimurskog nogometnog saveza donijete su nove Propozicije Lige koja broji 16 sudionika: Zadrugar Hrastovsko, Plitvica Gojanec, Jalžabet, Varteks Varaždin, Zelengaj Kućan Donji, Novi Marof, Nedeljanec i Podravina Ludbreg iz Varaždinskog nogometnog saveza, te Rudar Mursko Središće, Nedelišće, Sloga Čakovec, Polet Sveti Martin na Muri, Mladost/Komet Prelog, Pušćine, Sloboda Slakovec i Međimurec Dunjkovec/Pretetinec iz Međimurskog nogometnog saveza.

Imenovano je i vodstvo natjecanja u 2016/17.prvenstvenoj sezoni. Povjerenik za natjecanje je Darko Jambrović, za suđenje Željko Franić, za sigurnost Nino Bistrović, a disciplinski sudac je Željko Bacinger. U Komisiji za žalbe su: Stjepan Talan (predsjednik), te Josip Baksa i Slavko Kuščer (članovi). Usvojene su i liste sudaca i delegata za natjecateljsku sezonu 2016/17.

Nakon toga usvojene su Propozicije natjecanja mlađih uzrasta škola nogometa za 2016/17.sezonu. Liga broji 11 sudionika: NK Graničar Kotoriba, NK Mladost/Komet Prelog, NŠ Općine Mala Subotica, ŠN Zelenko Novakovec, NŠ Sloga Čakovec, NŠ Macinec, NŠ Sveti Juraj na bregu, Nš Općine Donji Kraljevec, NK Rudar Mursko Središće, ŠN Sloboda/Međimurec i NK Nedelišće. Ovdje je posebno za spomenuti da se očekuje veći angažman instruktora za mlade MNS-a Dragutina Naranđe. Iza toga usvojena su sva izvješća za proteklu prvenstvenu sezonu svih Međimurskih liga. Povjerenik za natjecanje svih ŽNL-a, mlađih uzrasta i veterana, te povjerenih za suđenje mlađih uzrasta, veterana i kup natjecanja juniora biti će Igor Križarić, za suđenje svih ŽNL-a i kup natjecanje seniora Mijo Horvat, disciplinski sudac za sve ŽNL-e kup natjecanje seniora i mlađih uzrasta Stjepan Perko.

Potvrđeni su prijedlozi Natjecateljske komisije o sastavu svih ŽNL-a za novu 2016/17.prvenstvenu sezonu

  • U 1. ŽNL-i (Međimurskoj ligi) igrat će: Mladost Palinovec, Spartak Mala Subotica, Polet Pribislavec, Trnava Goričan, Graničar Kotoriba, Mladost Sveta Marija, Dinamo Domašinec, Mladost Ivanovec, Omladinac Novo Selo Rok, BSK Belica, Centrometal Macinec, Hodošan, Sloga Štrigova, Galeb Oporovec, Naprijed Cirkovljan i Jedinstvo Gornji Mihaljevec.
  • Sudionici 2. ŽNL-e/A su: Borac PMP Turčišće, Vidovčan Donji Vidovec, Omladinac Držimurec/Strelec, Dubravčan Donja Dubrava, Croatia Orehovica, Podturen, Dinamo Palovec, ČSK Čehovec, Budućnost Miklavec, Kraljevčan 38 Donji Kraljevec, Dubrava Sivica, Drava Donji Mihaljevec, Mladost Dekanovec, Jedinstvo Novo Selo na Dravi, Strahoninec i Bratstvo Savska Ves 
  • Sudionici 2. ŽNL-e/B: Zasadbreg, Trnovec, Venera PMP Sveti Juraj na bregu, Pobjeda Gornji Hraščan, Donji Koncovčak, Hajduk Štrukovec, Bratstvo Jurovec, Sokol Vratišinec, Mura Hlapičina, Sloboda Mihovljan, Mali Mihaljevec, Plavi Peklenica, Šenkovec, Hajduk Brezje, Vučetinec i Omladinac Mačkovec.
  • Sudionici 3. ŽNL-e su: Zebanec, Otok, Draškovec, Jadran Štefanec, Torpedo Križovec, Radnički Gardinovec, Dinamo Žiškovec, Mladost Selnica, Bratstvo Preseka, Parag, Borac DonjiHraščan, Budućnost Podbrest, Drava Kuršanec i Napredak Gornji Kraljevec. 

Službeni početak nove sezone je 30. srpanj kada će se u Podturnu odigrati turnir prvaka seniorskih Međimurskih liga. U 16 igraju Podturen i Hodošan, a u 18 sati: Sloga Štrigova i Sloga Čakovec, finale je na rasporedu 31. srpnja u 18 sati.

7. i 14. kolovoza na rasporedu je 1. i 2. kolo međimurskog seniorskog Kupa, 21. kolovoza počinje prvenstvo Međužupanijske i svih Međimurskih liga, 28. kolovoza s prvenstvom počinju mlađi uzrasti, a 30. kolovoza veteranske lige.

Na pitanje što je s NK Archeom/Čakovec čiji su odgovorni tražili godinu dana za rješavanje nastalih problema i onda uključenje u natjecanje u 3. ŽNL-u dobili smo odgovor da se tijekom cijele godine isti nisu javili u MNS, što pak znači da su javnosti lagali i da je najstariji međimurski klub s bogatom tradicijom i mnogo evidentnih uspjeha nakon 100 i više godina prestao djelovati i otišao u povijest. Hoće li netko za to odgovarati nismo dobili odgovor.