Nogomet 28.03.2016. 14:08. Zadnja izmjena: 28.03.2016. 14:30.

Iz "Glasa Istre"

Bivši igrač NK "Međimurje" Daniel Vuković u NK Funtana jedan od najboljih

Donedavni igrač NK Međimurja Daniel Vuković koji trenutno igra u NK Funtana jedan je od najboljih igrača kluba te je možda i najzaslužniji što je NK Funtana koji je trenutno na 3. mjestu ugodno iznenađenje prvenstva Međužupanijske lige NS Rijeka. U 19. kolu prvenstva MŽNL NS Rijeka u Crikvenici je u 40. minuti postigao pogodak iz slobodnog udarca i bio je proglašen za najboljeg igrača utakmice koju je njegova ekipa dobila 2:0. U "Glasu Istre" od četvrtka, 17. ožujka s njim je objavljen veliki intervju iz kojeg prenosimo najznačajnije dijelove.

Bivši igrač Varteksa i Međimurja odlučio je nastaviti školovanje u Poreču na Poljoprivrednom fakultetu pa je bilo logično da nastavi i nogometnu karijeru negdje u Istri. Logično bi bilo da je to učinio na «Velom Joži» jer mu zgrada fakultet gleda upravo prema tom igralištu, no ponekad se ne treba voditi takvom logikom.

"Htio sam nastaviti sa igranjem nogometa, a kolega me preporučio Igoru Živkoviću u Funtani te smo se vrlo brzo dogovorili."

O vlastitoj igri ima pozitivno mišljenje, ali je i sam svjestan činjenice da je pao u odnosu na jesenski dio sezone.

"Počeo sam odlično, bio sam zadovoljan svojim doprinosom u momčadi da bih kasnije ipak malo popustio. Mislim da je to normalno - zbog stalnog igranja dolazi do zamora i jednostavno mora doći do laganog pada ili određenih oscilacija. Ja to osjećam bez obzira što drugi misle i vide.", samokritičan je Vuković.

Što do kraja sezone može Funtana, nije želio prejudicirati, ali će podvući crtu do trenutno odigranih utakmica.

"Da nam je netko ponudio to mjesto, naravno da bismo ga prihvatili, ali ponavljam, ne mislim da je to iznenađenje. Imamo potencijala, imamo mogućnost napretka i vrijedimo svih rezultata koje smo postigli, nitko nam nije ništa poklonio i ne očekujemo to. Neka nikog ne iznenadi ako budemo i koju «stepenicu» više.", optimistično je najavio nastavak sezone 23-godišnji vezni igrač.

Izvor: Glas Istre