Politika i gospodarstvo 02.07.2016. 11:19. Zadnja izmjena: 02.07.2016. 11:21.

Exoro grupa Poreč

Izrađen dugoročni plan razvitka Općine Šenkovec

Uoči početka sjednice Općinskog vijeća Šenkovec, zakazane za utorak, 21. lipnja, održana je kratka prezentacija Strateškog razvojnog plana Općine Šenkovec od 2016.-2020. godine.

Predstavnici Exoro grupe, tvrtke koju je Općina Šenkovec angažirala za izradu strategije, izložili su općinskim vijećnicima informacije o tijeku izrade razvojnog plana te mogućnostima koje će Općina imati po samoj izradi, naglasivši pritom da je upravo strategija preduvjet za apliciranje na sredstva iz fondova i provođenje projekata.

Josip Maras iz Exoro grupe istaknuo je da su obilaskom terena u mjesecu travnju prikupljeni svi potrebni podaci, nakon čega je uslijedila iscrpna analiza i izrada strategije. Ovom prilikom predočen je prijedlog strategije i otvorena javna rasprava, a vijećnici će imati priliku do iduće sjednice, predviđene za mjesec rujan, dati svoje primjedbe, preporuke i savjete vezane uz Strateški razvojni plan Općine Šenkovec.

Po završetku javne rasprave Vijeće će odlučivati o usvajanju dugoročne strategije koju je za Općinu Šenkovec izradio najpovoljniji ponuđač – Exoro grupa iz Poreča, za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 45 tisuća kuna.