Nogomet 09.03.2018. 08:42. Zadnja izmjena: 09.03.2018. 08:44.

Sanja Herman, nova čelnica goričanskih nogometašica

Cilj je izboriti opstanak u prvoj ligi

Jesenski dio prvenstva 1. HŽNL bio je izuzetno neuspješan za ŽNK Trnavu iz Goričana. Kriza rukovođenja odrazila se i na rezultate prve ekipe koja je jesen završila na posljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Nedavno je održana skupština kluba na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Sanja Herman, dugogodišnja igračica. U razgovoru na upit što ju je navelo da je prihvatila odgovornu dužnost predsjednice kluba, rekla nam je:

- Nakon što je bivša predsjednica Vesna Vugrinec-Vlah podnijela ostavku, morali smo izabrati novo predsjedništvo. Pošto sam već 10 godina u klubu kao igračica, stekla sam jako dobre prijateljice i one su postale moja druga obitelj. Kako zbog poslovnih obaveza nisam više u mogućnosti trenirati i igrati, odlučila sam na drugačiji način pomagati curama i klubu.

• Kakva je situacija što se tiče igračkog kadra i koje su ambicije u proljetnom dijelu prvenstva?

- Nakon jesenskog dijela prvenstva, koje je za nas bilo najteže do sad što se igračkog kadra tiče, doveli smo u klub nekoliko odličnih igračica, treniramo maksimalno i nadamo se samo najboljem. Jedini plan u proljetnom dijelu prvenstva je izboriti ostanak u 1. ligi! Na žalost, jesenski dio smo završile na posljednjem mjestu, ali najvažnije je da nismo izgubile volju, želju ni motivaciju. Počeli smo više raditi s mladim curama, doveli također neke nove i želja nam je da što više domaćih cura zadržimo u klubu i omogućimo im bolju budućnost ženskog nogometa.

• Kako teku pripreme za proljetni dio prvenstva?

- S pripremama smo počele 4. veljače pod vodstvom trenerice Mateje Videc koja je također trenerica kadetkinja. Okupljamo se u zaista velikom broju jer smo prilagodile treninge curama koje imaju popodnevnu nastavu tako da su treninzi kvalitetni. Zbog zimskih uvjeta, većina treninga je u dvorani. Cure iz Zagreba treniraju tamo sa svojim trenerom, a napravimo i pokoji zajednički trening kod nas.

• Hoćeš li ćeš i dalje igrati?

- Dobro pitanje. Pokušavam već tri godine završiti svoju karijeru, ali uvijek prevagne ljubav prema nogometu! Pošto i moja kćer Sara aktivno igra za kadetkinje i seniorke, to mi je dodatna motivacija da nastavim trenirati i tako uživati. Za sad ostajem samo na mjestu predsjednice, ali ako zatreba pomoći ekipi naravno da sam spremna.

Tako zbori skromna i samozatajna Sanja, dobri duh ekipe koju sve cure naprosto obožavaju i sigurni smo da će ubrzo ponovno Trnavu vratiti tamo gdje joj je i mjesto - u vrh ženskog nogometa.