Nogomet 30.05.2016. 12:44. Zadnja izmjena: 30.05.2016. 12:44.

Ženski nogomet

Finale Hrvatskog nogometnog Kupa za seniorke i kadetkinje

Hrvatski nogometni savez napravio je dobar „potez“ kada je tehničku organizaciju finala Hrvatskog nogometnog Kupa za seniorke i kadetkinje povjerio Ženskom nogometnom klubu Katarina Zrinski Čakovec. U finalnom susretu seniorki na SRC-u Mladosti Čakovec sastale su se dvije trenutno naše najbolje ekipe u prvenstvu i kupu, višestruke državne prvakinje nogometašice Osijeka i drugoplasirani sastav prvenstva nogometašice Splita. Osječanke su potvrdile svoju dominaciju u hrvatskom ženskom nogometu zabilježile su uvjerljivu i očekivanu pobjedu 5:0 (3:0).

U Svetom Martinu na Muri i Čakovcu igrana je i završnica hrvatskog Kupa za kadetkinje. U prednatjecanju su kadetkinje zagrebačkog Agrama pobijedile vršnjakinje Viktorije Slavonski brod 5:0, a kadetkinje Rijeke bile su rezultatom 4:1 bolje od Neretve Metković. U utakmici za 3. mjesto Neretva je rezultatom 3:0 bila bolja od Viktorije, a finalni susret odigran je kao predigra finalu seniorki, zasluženi naslov pobjednika Kupa osvojile su mlade igračice zagrebačkog Agrama u finalu p bolje od Rijeke 5:0.

Prigodno priznanje HNS-a kao suorganizator finala dobili su predstavnici ŽNK Katarina Zrinski Čakovec, a njihov direktor Željko Bacinger primio je također priznanje kao delegat na susretima.