Nogomet 14.10.2016. 09:58. Zadnja izmjena: 14.10.2016. 10:06.

Europska juniorska liga

Kadeti i juniori NK-a Međimurje zabilježili dvije važne pobjede, očekuje se uspješni nastavak

Mladi nogometaši NK-a Međimurje nastavljaju s uspješnim igrama u novoformiranom natjecanju mladih - European junior league - Europskoj juniorskoj ligi. To je natjecanje gdje mladi igrači stječu međunarodna iskustva u konkurenciji klubova u bliskom okruženju (NK Maribor, NK Domžale i NK Celje iz Slovenije, FC Haladas Szombathely i FC Zalaegerseg iz Mađarske, RZ Pellets Wolfsbreger FC i SV Kapfenberg iz Austrije, te NK Varaždin i NK Međimurje iz Hrvatske).

Nakon što su mladi Čakovčani u 1. kolu bili uspješni na gostovanju s austrijskim RZ Pelletz Wolfsberger FC (kadeti i juniori identičnim su rezultatom, 3:2, pobijedili svoje austrijske vršnjake), u 2. kolu nastavili su uspješnim igrama i rezultatima. U slovenskim Domžalama s tamošnjim istoimenim sastavom zabilježili su također 2 važne pobjede i u vrhu su prvenstvene tablice.

Kadeti pod vodstvom trenera Dragutina Naranđe zabilježili su pobjedu 4:1, strijelci su bili: Rališ, Golubić, Šupljika i Cimerman, a igrao je sljedeći sastav: Hatlek, M. Pintar, Hranilović, Šimunić, Patafta, Čmrlec, Mezga, Šupljika, Golubić, Kirić i Rališ (još su igrali: Švenda, Cimerman, Bacinger, N. i F. Novak, Gašparić, Ivoš, J.Pintar, Lukovnjak).

Juniori pod vodstvom trenera Matije Kristića također su bili uspješni, s jednim od najboljih slovenskih juniorskih sastava zabilježili su pobjedu 2:1, strijelci su bili Mesarić i Deglin, a igrao je slijedeći sastav: Bratuša, Filipović, Pajić, Šostarić, Kolenić, Deglin, Mesarić, Pintarić, Golub, Kirić, Dežđek (još su igrali: F. i A. Balent, Antolović, Lončarić, Horvat, Farkaš).

U 3. prvenstvenom kolu 26. listopada (srijeda, SRC Mladost) mladi su Čakovčani po prvi puta domaćini vršnjacima NK-a Maribor, u 14 sati igraju kadeti (U - 15), a u 15,30 sati juniori (U - 17). S pravom se očekuje nastavak pobjedničke serije.