Nogomet 21.06.2019. 08:10. Zadnja izmjena: 21.06.2019. 08:14.

Susreti

Mato Kljajić: Rad s mladima kao zalog za budućnost

U Međimurski nogometni savez i dalje stižu mnogobrojne čestitke povodom obilježavanja šezdeset godina uspješnog rada i djelovanja. Riječ je o sigurno jednom od „najstarijih“ i najorganiziranijih hrvatskih županijskih saveza s više od 6000 registriranih nogometaša i nogometašica u 77 klubova, odnosno to znači da se svaki peti stanovnik Međimurja bavi nogometom.

- Ponosan sam posebno na taj podatak, rekao nam je u kratkom razgovoru predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić. Mi ne tražimo mnogo za sebe, jer ogromnu većinu u klubovima čine volonteri, ljudi koji u nogometu rade iz entuzijazma. Tražimo za našu budućnost, za naraštaje koji dolaze, za one koji će jednog dana biti temelj i snaga naše reprezentacije. Istovremeno smo itekako ponosni na našu prošlost, na reprezentativce iz Međimurja (Vabec, Bogdan, Ladić, Štefulj, Šafarić, Pokrivač).

Zahvaljujem i ovom prilikom svima koji su doprinijeli da naš Savez proslavi ovaj vrijedan i značajan jubilej. Međimurje je oduvijek bilo i biti će rasadnik vrhunskih nogometaša. Kao savez poduzimamo sve u našoj moći da i dalje ostanemo prepoznatljivi upravo po radu s mladima. Zato smo prvi u Hrvatskoj krenuli u projekt zajedničkih nogometnih škola kako bi rasteretili klubove, omogućili koncentraciju kvalitete i još bolji stručni rad. U ovom trenutku iznimno sam sretan što je NK Međimurje zadržalo drugoligaški, a ŽNK Katarina Zrinski uz pionire i kadete NŠ-e Međimurje/Čakovec prvoligaški status, što je Polet Sveti Martin na Muri prvak 4. lige Čakovec-Varaždin te što će tri naša kluba igrati u novoformiranoj Trećoj ligi - sjever. Naši su potencijali sigurno i veći te ih uz još više jedinstva, povezanosti, sloge i zajedničkog rada u budućnosti sigurno možemo i ostvariti. Svima koji žele pomoći i podržati naše ideje vrata Saveza su širom otvorena, a mi ćemo se i dalje truditi biti važan dio hrvatske nogometne obitelji.