Nogomet 25.04.2016. 09:12. Zadnja izmjena: 25.04.2016. 09:15.

SRC Mladost

Nacionalni razvojni kamp Međimurskog nogometnog saveza za djevojčice

Prema kalendaru HNS-a godišnje se u svakoj županiji održava šest razvojnih kampova za dječake. Na kampove se pozivaju najperspektivniji igrači iz cijele županije, to je i model formiranja reprezentacije pojedine županije. U sklopu kampa za dječake treći je dan predviđen za KAMP DJEVOJČICA. Razvojni nacionalni kamp djevojčica Međimurske županije održan je u Čakovcu na SRC-u Mladosti, sazvao ga je instruktor Središta sjever za ženski nogomet Hrvoje Goričanec, sudjelovalo je 70 – ak djevojčica, u proces kampa bilo je uključeno pet trenera: Mario Šarić, Nenad Orehovec, Nenad Radiković, Silvestar Cvek i Bruno Matotek, a bili su prisutni i Alen Moharić- član Komisije za ženski nogomet HNS-a, Hrvoje Matijević-nacionalni instruktor za ženski nogomet HNS-a, i Dragutin Naranđa-instruktor za mlade MNS-a.

Na razvojnom kampu sudjelovale su djevojčice 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 i 2008.godište podijeljenih u tri starosne kategorije iz ŽNK Katarina Zrinski Čakovec, te NK Dubrave Sivica, ŠN Sveti Martin na Muri, NK BSK Belica, NK Sloga Čakovec, ŠN Mala Subotica, NK Vidovčan Donji Vidovec, NK Dubravčan Donja Dubrava, NK Rudar Mursko Središće i NŠ Prelog. Na temelju treninga i utakmice „starije grupe“ dobila se je povratna informacija o njihovim znanjima i sposobnostima, te će se formirati ženske reprezentacije MŽ-e koja će u svibnju odigrati utakmice s vršnjakinjama Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

"Cilj kampa u potpunosti je uspio,jer se je na jednom mjestu okupio se je velik broj djevojčica iz cijele županije, „podignuta“ je i popularnost ženskog nogometa, a brojka od 70 – ak djevojčica garantira također da je kamp ispunio očekivanja kako odazivom tako i prikazanom nogometnom kvalitetom djevojčica. Treba napomenuti da je kampu bio prisutan i velik broj roditelja, svi su se mogli uvjeriti da međimurski ženski nogomet ima dobre temelje, veliki potencijal i svijetlu budućnost", rekao je Hrvoje Goričanec.