Nogomet 02.06.2016. 08:01. Zadnja izmjena: 02.06.2016. 11:38.

Odigrano finale

NK Međimurje osvojio Kup Međimurskog nogometnog saveza

MEĐIMURJE – MEĐIMUREC 3:1 (1:0)

ČAKOVEC – SRC Mladost. Gledatelja: 800. Sudac: Partik Kolarić (Strahoninec). Pomoćnici: Branko Bacinger (Varaždin) i Željko Hajdarović (Belica). Delegat: Stjepan Križarić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Petrović (24), 2:0 Šimek (55), 2:1 Kregar (73), 3.1 Kristić (82-11m).

MEĐIMURJE: D. Šafarić, Šimunić, Kristić, Režić, Branilović (74.Kolarić), Petrović, N. Šafarić, Vuk (90. Hranilović), Šimek, Giolik (90. Malenović), Pintarić (83. Mesarić). Trener: Mario Kovačević.

MEĐIMUREC: Prekupec, Bestijanić, Tomoki, Vabec, Herceg, Piškor, Kregar, S. Treska, D. Treska, Kranjec (83. Novak), Balić. Trener: Rade Herceg.

Nakon što su superiorno osvojili naslov prvaka 3.HNL-e-istok, nogometaši Međimurje teže od očekivanja došli su i do naslova pobjednika Kupa MNS-a. Nakon poraza u 1.utakmici u Dunjkovcu/Pretetincu 1:0, u 2.su utakmici kao domaćini teško, na kraju i uz mnogo primjedbi i protesta gostujućeg sastava i njihovih gledatelja zabilježili pobjedu 3:1 i zbog bolje gol-razlike osvojili su naslov pobjednika Kupa. Pred velikim brojem do 82.minute korektnih gledatelja takav je isto bio i susret, iza toga mnogo toga što nema veze s nogometom (grubosti, nekorektno navijanje, vrijeđanje ...). Sve se je to moglo izbjeći da su odgovorni u MNS-u zbog važnosti utakmice delegirali iskusne suce, sigurno bi na kraju sve bolje završilo.

A počelo je neiskorištenom prilikom Pintarića već u 44. sekundi, s desetak metara iz „čiste“ pozicije pucao je preko gostujućeg gola. U 14.minuti nakon udarca iz kuta u prilici je bio i Režić, a u 22.minuti Šafarić je dobro reagirao kada je s dvadesetak metara isto tako dobro pucao Vabec .U 24. minuti na idealno dodavanje Pintarića, Petrović je bio siguran realizator za vodeći pogodak domaćih, 3 minute iza toga gosti su tražili kazneni udarac zbog prekršaja nad Kregarom, sudac Kolarić u neposrednoj blizini događanja nije tako mislio, nije čak dosuđen udarac iz kuta.

28. minutu dugo će pamtiti Kregar, sam na 5-6 metara nije uspio postići pogodak na prazni gol i izjednačiti ishod, sapleo se je i velika prilika je propala. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, promijenio se je u 55.minuti kada je Golik odlično proigrao Šimeka, a ovaj efektno poentirao za drugi pogodak domaćih. I iskupio se time za promašaj u 50.minuti zajedno s Petrovićem. U 67. minuti D. Treska nije iskoristio veliku priliku smanjiti ishod, sam pred Šafarićem (da li je bilo zaleđe?) nije ga uspio savladati,pucao je kraj gola. Utakmicu je međutim ponovo „učinio“ neizvjesnom Kregar nakon što je poslije udarca iz kuta kojeg je dobro izveo D.Treska bio siguran strijelac, ovaj je puta dobro „gađao“, a D. Šafarić je bio nemoćan.

Spomenuli smo u uvodu 82. minutu, s pravom jer se je tada pa do kraja susreta „zakuhalo“. Tada je naime u gostujućem kaznenom prostoru prema mišljenju suca Kolarića Šimek nepropisno zaustavljen, a Kolarić je odmah dosudio po nama diskutabilan kazneni udarac iz kojeg je Kristić postigao treći pogodak za domaćina koji je odlučio o pobjedniku susreta. Sve ovo uz mnogo protesta od strane gostiju i njihovih gledatelja. Iza toga mnogo oštrih prekršaja i duela, žutih kartona, Bestijanić je u 85.minuti dobio i crveni karton, nije suđen mnogo očitiji kazneni udarac za domaće kada je nepropisno zaustavljen Kolarić, a i svečanost proglašenja pobjednika kada je predsjednik MNS-a Mato Kljajić predavao pehare i medalje nije protekla na sportski način. Srećom sve se je smirilo nakon susreta, kada su se igrači obje momčadi zajednički družili, a treba posebno napomenuti da su oba sastava stekla pravo igranja u predkolu završnice Kupa HNS-a.

Prva utakmica finala Kupa Međimurskog nogometnog saveza - Međimurec pobijedio Međimurje