Nogomet 18.07.2016. 08:28. Zadnja izmjena: 18.07.2016. 10:00.

Međužupanijska liga Čakovec - Varaždin

Obrana naslova prvaka NK-a Nedelišće najljepša je čestitka za 70. rođendan!

U godini kada slave 70. rođendan, nogometaši NK-a Nedelišće sami su sebi ispisali najljepšu nogometnu čestitku osvojivši ponovno naslov prvaka Međužupanijske lige Čakovec - Varaždin. Kroz 30 odigranih kola ostvarili su 20 pobjeda, 4 neriješena rezultata te su 6 puta izgubili postigavši 71 pogodak pri čemu su primili 30, osvojivši 64 boda ili šest više od prvog pratitelja, Rudara.

Ekipu je u prvenstvo uveo Goran Međumurac da bi nakon šest odigranih kola imala tek 6 bodova i bila na 13. mjestu prvenstvene ljestvice. Tako dolazi do promjene te je za novog - starog trenera postavljen Nenad Marčec koji odlično poznaje ekipu. To se ispostavilo kao sjajan potez jer je u vrlo kratkom periodu ekipu konsolidirao te joj ponovno vratio pobjednički duh. To je rezultiralo činjenicom da je jesenski dio završen na 4. mjestu s 30 osvojenih bodova (10 pobjeda, 5 poraza - 40:17), pet manje od vodećeg Jalžabeta.

U proljetni nastavak prvenstva krenulo se više nego odlično te je napravljen niz od osam utakmica bez poraza i nakon 23. kola po prvi puta Nedelišće je zasjelo na vrh tablice. Slijedila je neizvjesna i uzbudljiva završnica u kojoj je Nedelišće u velikom stilu obranilo naslov prvaka lige. Ekipa Nedelišća ima najefikasniji napad i najčvršću obranu koja je primila najmanje pogodaka.

Naslov prvaka u sezoni 2015./2016. osvojili su igrači: Marko Bađari, Nikola Branilović, Boris Čižmešija, Mladen Filipović, Petar Horvat, Dominik Jambrošić, Karlo Kocijan, Boris Kosir, Nikola Košir, Patrice Kwedi, Tomislav Levačić, Karlo Marciuš, Manuel Marčec, Patrik Međimurec, Goran Međumurac, Danijel Mesarić, Dario Novak, Ervin Numanović, Matija Pintarić, Nino Pintarić, Timotej Pintarić, Nikola Poljanec, Dejan Slunjski, Filip Topolnjak, Sebastijan Trstenjak, Fran Vibovec, Nino Vizinger, Jurica Vručina Marin Zadravec.

Nedelišće ima i najboljeg strijelca lige, a to je Boris Kosir koji je postigao 25 pogodaka. Posebno treba spomenuti upravu kluba koja je odlično organizirana zahvaljujući predsjedniku kluba Ivici Mihaliću koji nam je rekao: 

Sretni smo i ponosni što smo uspjeli teško, ali potpuno zasluženo osvojiti naslov prvaka u godini kada slavimo 70. rođendan. Stoga bih pohvalio igrače, trenera i sve koji su na bilo koji način pridonijeli ovom prekrasnom uspjehu kao i moje suradnike odnosno upravu kluba. Također treba posebno spomenuti i općinu Nedelišće i načelnika Darka Daniu. Da igramo odličan i atraktivan nogomet dokaz je i to što smo nadaleko najgledanija ekipa stoga bih pohvalio te im se zahvalio našim vjernim navijačima koji nas prate na svim utakmicama, kao i sponzorima.

Kad započinju pripreme i s kojim ćete igračkim kadrom krenuti u novo prvenstvo?

Prvo okupljanje za novo prvenstvo smo imali u subotu dok ćemo za tjedan dana nakon što krenu pripreme 23. srpnja ugostiti sportske prijatelje NK Slavonija iz Sladojevaca. Trener i ekipa će ostati uglavnom ista priključit ćemo nekoliko perspektivnih juniora i krenuti u novo prvenstvo da pokušamo osvojiti i treći uzastopni naslov prvaka lige.

Kada će biti proslava 70. rođendana?

Tražimo najbolja rješenja, te atraktivnog protivnika kako bismo na najbolji mogući način proslavili ovaj prekrasan jubilej. To bi trebalo biti najesen.

Na kraju bismo naglasili da je proslava naslova - obrane naslova prvaka održana u pretposljednjem kolu protiv NK-a Polet. Prije početka utakmice priznanje za najbolju momčad u Općini Nedelišće predao je načelnik Darko Dania, a pehar namijenjen osvajaču prvenstva lige Željko Franić.