Nogomet 13.04.2016. 12:30. Zadnja izmjena: 13.04.2016. 13:08.

Mursko Središće

Održana redovna sjednica Skupštine Međimurskog nogometnog saveza

U Murskom Središću, u Motelu „Ilonka“ održana je redovna sjednica Skupštine Međimurskog nogometnog saveza kojoj je od 49 prisustvovalo 25 delegata, na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno. Sjednici su prisustvovali i članovi Nadzornog i Izvršnog odbora, a izvješće o radu Saveza u 2015.godini podnio je predsjednik Mato Kljajić.

Iz istog izdvajamo najznačajnije podatke. Nogometni savez Međimurja pod svojom ingerencijom ima 78 klubova (76 muških i 2 ženska) s 4266 registriranih igrača i igračica. Tu je i trenerska organizacija s 343 školovana trenera i sudačka organizacija sa 103 aktivna suca i 43 delegata što je nažalost još uvijek nedovoljan broj jer se tijekom vikenda u Međimurju igra 96 utakmica u seniorskoj i konkurenciji mlađih uzrasta gdje je aktivno čak 108 ekipa što pak je znak dobrog rada s mladima u gotovo svim sredinama.

Financijska situacija Saveza je stabilna, u 205.godini ostvareno je 403.646,93 kuna prihoda, rashodi su bili 411.357,63 kuna, a manjak od 7.710,70 kuna pokriven je viškom sredstava iz 2014.godine. Tijekom 2015.godine održano je 8 sjednica Izvršnog odbora i 3 sjednice Skupštine Saveza, plan rada realiziran je u potpunosti, usklađeni su svi normativni akti s zakonskim propisima, a po prvi je puta vrlo dobro organizirano Prvo malonogometno prvenstvo Međimurja na mantinele za registrirane klubove u zajednici s djelatnicima NGC-a Aton Nedelišće. Istaknuta je i dobra suradnja s HNS-om, Međimurskom županijom, gradovima i općinama županije, s zajednicom sportova Međimurja, s medijima ...

Jednoglasno je usvojeno i izvješće Nadzornog odbora koje je podnio predsjednik Dražen Srpak, koji pak je i kao gradonačelnik Murskog Središća pozdravio prisutne delegate. U članstvo MNS-a primljeni su novi klubovi: NK Škola nogometa Međimurje/Čakovec i NK Međimurje 04 Čakovec.

Na kraju je predsjednik Mato Kljajić zahvalio svim delegatima, članovima Izvršnog i Nadzornog odbora te brojnim volonterima u svim međimurskim klubovima na trudu i zalaganju tijekom protekle godine da nogomet i dalje unatoč brojnih problema uglavnom financijske prirode bude međimurski sport broj 1, a sjednica je završena kratkim zajedničkim druženjem.