Nogomet 10.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MEĐIMURSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

U Zasadbregu je održana 4. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza /predsjedao Mato Kljajić/ na kojoj je donijeto niz važnih zaključaka i odluka uoči početka nove prvenstvene sezone. Koja će prema jednoglasnoj odluci članova IO-a početi turnirom svih prvaka seniorskih županijskih liga 1. i 2.kolovoza u Oporovcu, u organizaciji novog člana 1. ŽNL-e NK Galeba.5. i 9.kolovoza na rasporedu su utakmice 1.i 2.kola Kupa MNS-a, 16. kolovoza počinje prvenstvo Županijskih liga /Prve,Druge istok i zapad i Treće/, 22/23.kolovoza s prvenstvom počinju lige mlađih uzrasnih kategorija, a 24.kolovoza veteranske lige. Vodstvo Liga ostaje u istom sastavu, iz prethodnog prvenstva: Igor Križarić-povjerenik za natjecanje, Darko Jambrović- povjerenik za suđenje i Stjepan Talan-disciplinski sudac. Prihvaćena su i izvješća navedenih povjerenika Međimurskih liga za sezonu 2014/15. Nije se moglo međutim mogla donijeti odluka o sastavima ŽNL-a za novu 2014/15.sezonu, o Plenumima klubova i Propozicijama, čeka se odluka HNS-a i NK-e HNS-a oko daljnjeg statusa prvaka 1.ŽNL-e Varaždinskog nogometnog saveza ŠN Varaždina u 3.HNL-i istok ili Međužupanijskoj ligi Čakovec – Varaždin. U koliko bi ŠN Varaždin igrao u 3.ligi-istok, čakovečka Sloga bi ostala u Međužupanijskoj ligi, Sokol Vratišinec u 1.ŽNL-i, a Zebanec u 2.ŽNL-i zapad.


Sve će ove nepoznanice biti riješene ovih dana, pa će se na sjednici IO-e MNS-a u petak 17.srpnja znati konačno svi sudionici i sastavi Međužupanijske i Županijskih-međimurskih liga, propozicije i datumi plenuma istih.
Članovi IO-a vodili su raspravu i oko osnivanja kvalitetne lige mlađih uzrasnih kategorija, o licenciranju trenera, gdje licence od nove sezone uz one u ŽNL-a moraju imati i u Ligama mladih, a u 1.ŽNL-i treneri moraju imati B licencu. Prihvaćene su i liste sudaca i delegata za novu 2015/15.prvenstvenu sezonu. Na A listi 1.HNL-e je i dalje je Igor Križarić, a B listi Borut Križarić, na A isti 2.HNL-e je Marin Horvat, a B listi iste lige Branko Bacinger. Na A listi 3.HNL-e istok je Ivica Križaić, a B listi Lidija Kraljić., Bruno Brljak i Matija Horvat. Na A listi Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin su: Edvin Zobec, Dario Srnec, Dario Bubek, Bojan Juras, Željko Turk, Goran Žganec, Dominik Mihoci, Dino Horvat, Marko Đurđek, Dražen Jurčec, Patrik Kolarić, Damir Kraljić, Petar Ružić, Dario Velđi i Saša Fegeš, dok su na B listi: Ivica Horvat, Davor Šupljika, Rudolf Čižmešija, Tomislav Čurila, Ivica Felker,Branko Marta, Dražen Sukanec, Saša Mihalić, Vjeran Tuksar, Željko Novak, Erik Žerdin i Željko Hajdarović. Delegat na 1.HNL-i biti će Krešimir Glavina, na 3.HNL-i istok Željko Bacinger, Mijo Horvat i Dejan Kovač, a Međužupanijskoj ligi Čakovec – Varaždin: Rajko Zadravec, Zvonko Novaković, Nikola Toplek, Vlado Sokač, Davor Drvenkar, Slavko Vodopija, Josip Lesjak, Alojz Kopasić, Petar Krhač, Dragutin Hozjak, Ivan Mezga, Dragutin Korunić, Tomislav Šoltić, Matija Poredoš i Zoran Hajdinjak.

 

Za kraj i jedinstvena lista delegata ŽNL-a: Stjepan Križarić, Dragutin Vuk, Darko Jambrović, Ivan Kovač, Franjo Fais, Dragutin Borko,Antun Mesarić, Marijan Sabol, Stjepan Peko, Josip Baksa, Miroslav Glavina, Stjepan Fic, Željko Podgorelec, Dino Jambrović,Josip Modlic, Mladen Puklavec, Ivan Vlahek, Željko Štefanec, Slavko Novak, Stjepan Đuranec, Ivan Lesjak, Stjepan Talan, Željko Drabić i Antun Vlahek.

Izvor: 3141