Odbojka 13.06.2017. 13:50. Zadnja izmjena: 13.06.2017. 13:52.

Odbojka na pjesku

Dobre igre odbojkašica KOP-a Čakovec

Na splitskom Žnjanu najbolje igračice Hrvatske u odbojci na pijesku odigrale su prvi krug klupskog natjecanja u prvoj državnoj ligi, na okupu su se našle ekipe domaćina KOP Žnjan, zatim KOP Žal Banjole iz Pule, KOP Zagreb, KOP Jarun, KOP Mladost,  KOP Vrapče te osječka KOP Retfala i naš KOP Čakovec. I ove godine prvenstvo počinje izuzetno rano pa su naše igračice u Split otputovale podmlađene, no Inka Varga, Dina Sabol, Iva Bulović i Mirjam Varga, odigrale su sve utakmice kvalitetno i borbeno pa su ostavile odličan dojam, za svoju igru dobile i pohvale stručnjaka koji su pratili ovo natjecanje.

Ukupno je osvojeno četiri boda, čime su naše igračice zauzele sedmo mjesto, s minimalnim zaostatkom za šestoplasiranim Žnjanom i petoplasiranom Retfalom. U nekoliko susreta izmakli su bodovi za par poen. S trenutnim plasmanom s obzirom na sve okolnosti, u klubu su zadovoljni, no posebno raduje odlična igra i borbenost naših igračica. U najkvalitetnijoj utakmici Inke i Dine napravile su iznenađenje turnira i pobijedile favorizirane igračice KOP Zagreba Šutalo / Jakoliš 2:0. Posebno raduje par Iva i Mirjam i pobjeda protiv Retfale 2:0. Nastavak natjecanja je 15. i 16. srpnja.

KOP Čakovec očekuju nova  iskušenja 17. i 18. lipnja kad se igra kadetsko prvenstvo, kad spomenemo činjenicu da čak tri igračice sa seniorskog natjecanja mogu nastupiti, na ovom natjecanju, dobar rezultat ne bi trebao izostati.

Izvor: Ivan Vabec