Ostalo 04.09.2017. 07:10. Zadnja izmjena: 04.09.2017. 15:03.

Karate

1106 karatista na 21. Međunarodnom karate turniru „Međimurje Open“

U dvorani Graditeljske škole Čakovec, Karate klub Globus organizator je 21. Međunarodnom karate turniru „Međimurje Open“, koji se tradicionalno održava početkom rujna već 21 godinu za redom. Na turnir je prijavljeno 1106 natjecatelja iz svih kategorija od najmlađih, pa sve do seniora, kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja. Veličina ove manfestacije dokazana je dolaskom mnogih reprezentacija i klubova diljem svijeta, iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Francuske, Italije, Slovačke, Srbije, Makedonije, Egipta i mnogih drugih.

Prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan. „Zahvaljujem se organizatorima i svima ovdje prisutnima koji podržavaju ovo natjecanje karatea u Čakovcu. Veliko je ovo natjecanje, mnogo je natjecatelja, mnogo je sudaca, cijela dvorana je zauzeta, to sve, ta slika govori o važnosti ovoga ovdje i vidi se da je to na onoj pravoj svjetskoj razini”. Zbog velikog broja vrhunskih stranih natjecatelja potrebno je osigurati visoku tehničku razinu organizacije i kvalitetno suđenje, dovođenjem više stranih sudaca sa WFK licencom. Organizacija uključuje oko 100 volontera pod koje spadaju tehnička ekipa, voditelj, informatičari, domaćice, redarska služba, ostalo osoblje, 50 sudaca, natjecateljska komisija, medicinsko osoblje. Podjela pehara i nagrada održat će se odmah nakon svakog od natjecanja u kategorijama. Ovo natjecanje pridonosi promociji karatea u Međimurju, koje je do sada učinilo mnogo za razvoj sporta i promidžbu našeg malog Međimurja ne samo u Hrvatskoj nego i šire. 


U vrlo jakoj konkurenciji veliki pehari i nagrade za najbolje klubove pripale su:
1. mjesto – MTK-Dynamic Karate Team Budapest (10 zlatnih medalji i ukupno 58 bodova)
2. mjesto – Karate Zveza Slovenije  (9 zlata i ukupno 52 boda)
3. mjesto – KK Energija Banja Luka (5 zlata i ukupno 38 bodova)

Od Međimurskih klubova najuspješniji je bio KK Globus iz Čakovca na 6.mjestu u poretku sa osvojenih 6 zlatnih medalja, Karate Centar Šenkovec osvojio je 4 zlatne medalje a KK Mala Subotica i KK Međimurje po 2 zlata. Kompletne rezultate u svim kategorijama možete pogledati na www.ekarate.eu.

Karate klub Globus se zahvaljuje svim natjecateljima, trenerima, klubovima i reprezentacijama na dolasku i sportskom druženju i nadamo se da se vidimo sljedeće godine na 22. međunarodnom karate turniru Međimurje Open. Također se zahvaljuje generalnom pokrovitelju Gradu Čakovcu, te svim ostalim sponzorima, donatorima, volonterima i simpatizerima kluba, bez kojih ne bi mogli organizirati ovaj sportski događaj.