Ostalo 13.03.2018. 09:43. Zadnja izmjena: 13.03.2018. 09:44.

Zajednica sportova Međimurja

Dragan Maloševac dobitnik priznanja za fair play potez 2017. godine

Sekcija sportskih novinara Međimurja na prijedlog tadašnjeg predsjednika Željka Kraljića pred tri godine je pokrenula inicijativu pri Zajednici sportova Međimurja da se svake godine prilikom proglašenja najboljih sportaša Međimurja dodjeli i priznanje za fairplay potez godine. Inicijativu su u Zajednici sportova jednoglasno prihvatili i od 2016. godine priznanja se dodjeljuju. Ove godine na svečanosti proglašenja priznanje je dobio Dragan Maloševac, liječnik iz Osijeka, sudionik utrke polumaratona u Fužinama. Koji je odustao od utrke i pokušao pomoći u oživljavanju trkača ispred sebe, Čakovčanina Stjepana Koraja, poznatog međimurskog sportskog i atletskog djelatnika. Nažalost nije u tome uspio, ali dobio je veliko priznanje svih sudionika utrke. U Sekciji sportskih novinara i Zajednici sportova Međimurja to su prepoznali i priznanje ide u prave ruke.

- Nisam za vrijeme utrke bio spreman za nešto takvoga, strašno me je to pogodilo. No kao liječnik to mi je bila i dužnost pa me je po malo iznenadio poziv da dođem u Čakovec primiti ovo za mene veliko priznanje. Volio bi da do toga nije došlo, bila mi je dužnost pomoći kolegi, nažalost sve je unatoč hitnoj intervenciji tragično završilo. Prvotno nisam bio spreman primiti ovo priznanje, nakon razgovora s prijateljima iz Čakovca i obitelji Koraj promijenio sam odluku. Zahvaljujem odgovornima međimurskog sporta i sportskim novinarima na priznanju, rekao nam je u kratkom razgovoru dr. Maloševac, koji je 25. veljače kao član AK Sljeme Osijek istrčao svoj stoti polumaraton, a koji nam je još na kraju rekao da jedina utrka na kojoj više nikada neće nastupiti je polumaraton u Fužinama.

Za kraj još jedan podatak. Supruga dr. Dragana Maloševca vuče "korijene" iz Međimurja, njezini su roditelji prije odlaska u Zagreb živjeli u Gardinovcu pa je dr. Maloševac, kako nam je rekao, jednim dijelom i Međimurec.