Ostalo 19.07.2016. 09:38. Zadnja izmjena: 19.07.2016. 09:40.

Općina Sopje

Ekipa iz Štefanca predstavljala Međimurje na festivalu sportske rekreacije u Sopju

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Virovitičko-podravske županije i Općine Sopje, Hrvatskog saveza sportske rekreacije ”Sport za sve” i Udruge sportske rekreacije ”Sport za sve” Podravac u Sopju na nogometnom igralištu Podravca održani je 22. hrvatski festival sportske rekreacije na selu.

Međimursku županiju predstavljao je Štefanec. Ekipa iz Štefanca krenula je ujutro u 5 sati autobusom prema mjestu Sopje. Vožnja je trajala oko tri sata da bi se stiglo u samo mjesto. Nakon doručka slijedilo je postrojavanje ekipa i natjecanje po disciplinama.

Na ovogodišnjim igrama nastupilo je 12 ekipa. Uz domaćina ekipe Sopja te našeg Štefanca nastupili su i Gornji Bogićevci, Lančić - Knapić, Lepoglavska Ves, Podgorje, Poljana Biškupečka, Salinovec, Sopje, Stažnjevac, Vaška, Višnjica i Vukosavljevica.

Natjecanja su se odvijala u sljedećim disciplinama: skok u dalj s mjesta, kozana (gađanje tronošca), trke u vreći, penjanje uz stožinu, bacanje kamena, trke šinama, potezanje užeta, trke štulama. U disciplini trke štulama Štefanec je u sastavu; Paulina Kranjčec, Dino Lukač i Bruno Karol, zauzeo visoko treće mjesto dok su žene u potezanju užeta zauzele vrlo dobro četvrto mjesto.

Ekipa Štefanca je ukupno završila na devetom mjestu. Nakon proglašenja pobjednika uslijedila je zabava uz vatromet pa je povratak bio u ranim jutarnjim satima.