Ostalo 02.08.2016. 11:21. Zadnja izmjena: 02.08.2016. 11:25.

Spidvej

Jurica Pavlic u Gyuli osvojio prvo mjesto te tako postao pobjednik serije

U subotu, 30. srpnja, u mađarskom gradu Gyula održana je peta, zaključna utrka prvenstva Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Pobijedio je naš Jurica Pavlic sa 17 bodova, koliko je osvojio i domaćin Jozsef Tabaka. On je bio neporažen u kvalifikacijskom dijelu utrke, ali je Jura ciljem prvi prošao u odlučujućoj finalnoj vožnji natjecanja.

Treće mjesto u finalu zauzeo je Slovenac Matic Ivačič, dok je četvrti bio njegov zemljak Nick Škorja, obojica su tako osvojila 12 bodova. Pavlic je tako i konačni pobjednik serije s 80 bodova, ispred Tabake sa 64 boda i Mateja Žagara iz Slovenije, koji u Gyuli nije ni nastupio kako je i najavio, pa je ostao na 63 boda. Pavlic je zasluženo ukupni pobjednik serije, bio je najbolji među onima kojima je bilo stalo do naslova.

Nažalost, dio vrijednosti njegovom trijumfu oduzima Žagarovo povlačenje, već na polovici pretposljednje utrke u Donjem Kraljevcu, u trenutku kad je osigurao naslov u internom slovenskom prvenstvu. Žagar je time doveo u pitanje smisao zajedničkog prvenstva, a možda i njegovu budućnost.

U domaćoj sezoni ostaje još prvenstvo parova iz Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, sljedeća utrka održava se u Donjem Kraljevcu, u nedjelju 21. kolovoza.