Ostalo 27.10.2018. 22:44. Zadnja izmjena: 27.10.2018. 22:44.

Karate klub Međimurje

KARATE Tri zlata s Croatia Opena

Nedavno je Rijeka ugostila 1900 karatista i karatistica iz 250 klubova i 25 država. Otvoreno prvenstvo Hrvatske ("Croatia Open") održavalo se čak tri dana. Karate klub „Međimurje“ predstavljali su Tibor Kovačić i Dorian Kaladžija u kategoriji kadeti -70 kg, Leon Marcijuš u kategoriji mlađih seniora i seniora -84 kg te Lucija Lesjak u kategoriji mladih seniorki i seniorki +68 kg te u ekipnim borbama. Natjecatelje je vodio trener Kristijan Lesjak.

O jačini turnira govori i činjenica da je u kategoriji kadeta do 70 kg bilo više od 30 natjecatelja. Dorian je tijesno izgubio u prvom kolu od predstavnika Slovenije, dok je Tibor upisao 5 izvrsnih pobjeda i osvojio zlatnu medalju.

Lucija je imala nevjerojatno dobar dan. Na natjecanju je odradila 10 borbi, upisavši pri tome 9 pobjeda i 1 neriješen rezultat, što samo pokazuje da se nalazi u izvrsnoj formi. U sve 3 kategorije u kojima se natjecala, ušla je u finale. Iako još nije službeno seniorka, finale u toj kategoriji nije bilo neočekivano i rutinski je osvojila zlato. Jedina neriješena borba je bilo finale mlađih seniorki u kojem gubi sudačkim proglašavanjem od dobro poznate predstavnice Austrije, te osvaja srebrnu medalju. Svoju ekipu, bez izgubljena boda, dovodi do finala i osvaja zlatnu medalju.

Izvor: ag