Ostalo 06.07.2016. 08:50. Zadnja izmjena: 06.07.2016. 09:11.

Preko 1150 natjecatelja

Karatistima Globusa 4 medalje na Svjetskom kupu održanom u Umagu

Od ponedjeljka 27. do četvrtka 30. lipnja, u Umagu je održan 9. WKF karate kamp uz sudjelovanje mladih karatista iz 53 države svijeta. Predavanja i treninge mladim karatistima su održali svjetski prvaci i legende ovog sporta Douglas Brose, Rafael Aghayev, Predrag Stojadinov i Davide Benetello (borbe), te Rika Usami i Luca Valdesi (kate). Na kampu su sudjelovali i karatisti Globusa iz Čakovca i skupili vrijedna iskustva i poznanstva s mladima iz drugih država i kontinenata.
Po završetku kampa, u petak, subotu i nedjelju održan je Svjetski kup uz sudjelovanje preko 1150 mladih natjecatelja (od 10 do 21 godine starosti), a na kojem su nastupili i predstavnici Karate Kluba Globus iz Čakovca. Odličnim nastupima naši mladi karatisti okrunili su i dosad izuzetno uspješnu sezonu te su osvojili čak 4 medalje:

  • Najveći uspjeh postigla je Emili Beti koja se uspjela plasirati u finale gdje nažalost par sekundi prije kraja gubi borbu i osvaja 2. mjesto i srebrnu medalju u kategoriji borbe djevojčice U12 -45kg .
  • Nikola Topličanec osvojio je 3.mjesto i brončanu medalju u kategoriji borbe dječaci U12 -30kg
  • Tea Lena Špoljarić osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji borbe djevojčice U12 -45kg
  • Lucija Ružaj osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji U21 +68kg

Odlične nastupe zabilježili su i Nika Žerjav (5. mjesto) koja se plasirala u polufinale, Elena Kečkeš (također 5.mjesto), te Josip Slukić (7.mjesto), koji su izborili repasaž i borbe za medalje, ali su nažalost poraženi u odlučujućim mečevima. Na natjecanju su nastupili još i Kristian Topličanec (borbe), te Inga Grgić, Sabina Petković, Stela Horvat, Adrian Fajfar, Filip Balent i Roko Štokić (svi u katama), ali su nažalost u kvalifikacijama ispali iz borbe za medalje. Natjecatelje su na Svjetskom kupu vodili treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger (borbe), te Tihomir Grgić (kate). Ovim putem iz Karate Kluba Globus zahvaljuju Gradu Čakovcu i Međimurskoj Županiji na potpori u ostvarivanju ovih rezultata.