Ostalo 27.07.2018. 15:07. Zadnja izmjena: 27.07.2018. 15:09.

SPORTSKI RIBOLOV

KUP HSRS-a ZA STARIJE KATEGORIJE: Juniorke Ostriža iz Novakovca prvakinje Hrvatske

Kup Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza za kategorije juniorki, juniora, seniorki i seniora održan je na Staroj Vuki u Vukovaru 14. i 15. srpnja. Ponovo su ekipe mladeži iz Međimurja pokazale superiornost za ostatak Hrvatske. Juniorke OSTRIŽA iz Novakovca oba su dana uvjerljivo osvojile prvo mjesto i time u ukupnom poretku značajno nadmašile konkurenciju. Uspjeh su upotpunile i juniorke MURE iz Murskog Središća osvojivši 2. mjesto i Juniorke DRAVE iz Donjeg Mihaljevca osvojivši 4. mjesto.

Za ekipu OSTRIŽA su nastupile Marta Mesarek, Karla Mesarek i Gracija Grabarić pod vodstvom kapetana Mladena Mesareka. Za ekipu MURE su nastupile Marta Mutak, Iva Jagec i Sara Bogdan, a pod vodstvom kapetana Boška Jageca. Za ekipu DRAVE su nastupile Adrijana Komorski, Sara Strbad i Natalija Kvakan s kapetanom Kristijanom Komorskim.

I u pojedinačnoj konkurenciji su natjecateljice Ostriža bile neprikosnovene i međusobno podijelile medalje. Prva je bila Gracija Grabarić, a 2. i 3. mjesto su podijelile sestre Karla i Marta Mesarek. Ukupno je nastupilo 12 ekipa iz cijele Hrvatske.

• U kategoriji juniora nastupilo je 16 ekipa. I u toj konkurenciji ekipa iz Međimurja KLEN Sv. Marija osvojila je 1. mjesto sa isto tako uvjerljivim rezultatom osvojivši oba dana 1. mjesta. Za ekipu su nastupili Marko Golubić, Jan Zrna i Lovro Vidović s kapetanom Dinko Golubićem. I u pojedinačnoj konkurenciji Jan Zrna okitio zlatnom medaljom. Ekipa DRAVE Donji Mihaljevec osvojila je 9. mjesto. Za ekipu su nastupili Erwin Škoda, Filip Vlah i David Sokač s kapetanom Ivanom Pongracom.

• U starijim kategorijama nažalost ekipe iz Međimurja nisu bile tako uspješne. U kategoriji seniorki KLEN Sv. Marija (Paula Pongrac, Lana Picer, Natalija Žganec i Mihael Pongrac-kapetan) osvojila je 8. mjesto. Jedino je Natalija Žganec osvajanjem 3. mjesta pojedinačno poboljšala dojam. Nastupilo je rekordnih 16 ekipa. U kategoriji seniora ekipa SOM Kotoriba osvojila je 13. mjesto od 18 ekipa. Za ekipu su nastupili Drago Filipašić, Željko Sabolić, Dražen Kos i Denis Špilak-kapetan.

Izvor: Darko Oreški