Ostalo 08.04.2018. 08:42. Zadnja izmjena: 08.04.2018. 08:45.

HE Dubrava

Kup međimurske pastrve: 33 ribolovca pecalo pastrve

Jedanaest natjecateljskih ekipa s 33 natjecatelja okupilo se u subotu, 31. ožujka uz drenažni kanal HE Dubrava gdje se po trinaesti put održavao Kup međimurske pastrve - natjecanje u disciplini lov predatora (pastrve) s obale umjetnim mamcima. Na natjecanje su došli ribolovci Hrvatske i Mađarske, a izostali su najavljeni Slovenci. Uzorni organizatori su bili Zajednica Alpe-Adria i Sportsko ribolovni klub Klen Sveta Marija koje se iskazalo i u besprijekornom domaćinstvu.

Vrijeme nije poslužilo organizatorima, a još manje natjecateljima koji su vrijeme od 9 do 13 sati proveli na prilično jakoj kiši i vjetru. Natjecanje su svojom nazočnošću uveličali Vladimir Sever, predsjednik HSRS-a, Marijan Panić, dopredsjednik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i to zato jer Općina daje ogroman doprinos popularizaciji ove sportske i turističko-gastronomske manifestacije. Natjecanje su i ovoga puta pomogli brojni sponzori i donatori.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili natjecatelji iz ekipe Spin Secta iz Varaždina, drugo mjesto su osvojili ribiči SRD Karas iz Kuzminca, a treće SRD Šoderica Koprivnica. Uz velike pehare Alpe Adria ekipe su nagrađene nagradama pokrovitelja, sponzora i donatora. U sektoru A je pojedinačni poredak: 1. Karlo Strbad, 2. Zvonimir Jakopčin, 3. Tomislav Butek; sektor B: 1. Hrvoje Kuzmić, 2. Mihael Hunjadi, 3. Nikola Govec; sektor C: 1. Zvone Županić, 2. Mario Ketiš, 3. Stjepan Hunjadi; ukupno pojedinačno: 1. Hrvoje Kuzmić, 2. Zvone Županić, 3. Karlo Strbad. U ime domaćina okupljene je pozdravio  Antun Kedmenec, predsjednik SRK-a Klen.