Ostalo 27.08.2018. 08:11.

Sportski ribolov

Međimurski ribolovci osvojili broncu u Italiji

Reprezentacija Hrvatske u kategoriji mladi seniori U-25 Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza osvojila je treće mjesto na 11. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak koje se održalo 3. i 4. kolovoza na Cavo Lama kanalu u Provinciji Modena u Italiji. Međimurski sportski ribolovci mogu biti posebno ponosni: čak dva člana reprezentacije su iz Međimurja. Posebno se iskazao Alan Perko iz preloške "Glavatice" Prelog koji je osvojio četvrto mjesto i ostao na korak do medalje u pojedinačnoj konkurenciji, a Mihael Pongrac iz "Klena" Sveta Marija u jednodnevnom je nastupu osvojio deseto sektorsko mjesto. Njihov je voditelj bio i Sandi Matijašević ("Glavatica" Prelog).

U kategoriji U20 na 32. svjetskom prvenstvu koje se održavalo u isto vrijeme, reprezentacija Hrvatske zauzela je 6. mjesto, a i u toj su kategoriji međimurski ribiči igrali značajnu ulogu s plasmanom u svjetskih "top 10". Erwin Škoda s osvojenim četvrtim i trećim sektorskim mjestom zauzeo je visoko 7. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, Sara Strbad koja se vješto borila s dečkima je osvojila treće i peto sektorsko mjesto za konačni plasman na također visoko 9. mjesto. Jedan od voditelja bio je i Miroslav Škoda ("Drava" Donji Mihaljevec).

U najmlađoj kategoriji U15 na 23. svjetskom prvenstvu Hrvatska je osvojila 11. mjesto, a čak su četiri člana reprezentacije mlade ribičke nade međimurskih ribolovaca. Najbolji je bio Marko Horvat s 8. i 4. sektorskim mjestom za ukupno 19. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, Adriana Komorski zauzela je 31. mjesto, Marta Mesarek 36. dok je Karlo Strbad osvojio 51. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Za cijelu hrvatsku ribičku ekspediciju u Provinciju Modena, kao i obično, odgovoran je (i zaslužan) bio Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije i direktor svih reprezentacija HSRS-a.