Ostalo 02.08.2019. 22:36. Zadnja izmjena: 02.08.2019. 22:36.

Prvo polugodište

Međimurski sport: Sve bolji rezultati, unatoč besparici i problemima

Međimurski sport, sportaši i sportski djelatnici i u prvom polugodištu 2019. godine, pred olimpijske godine bilježe  rezultate i uspjehe i to usprkos već znanih i godinama prisutnih problema – nedostatku financijskih sredstva i nedovoljnoj podršci odgovornih koji bi ta sredstva trebali osigurati. No zahvaljujući velikom entuzijazmu brojnih volontera bez kojih sport ne može, ti su problemi manji, a rezultati vidljivi.

U nogometu se i dalje velika pažnja posvećuje radu s mladima, nogometaši Međimurja i nogometašice Katarine Zrinski osigurali su status drugo i prvoligaša, Međimurski nogometni savez proslavio je vrijedan jubilej 60 godina uspješnog djelovanja s dobrim pokazateljima i planovima kako dalje, u 4. ligi imamo osam, a u novo osnovanoj Trećoj ligi sjever dva sudionika. 

Rukometašice Zrinskog u gornjem su dijelu prvoligaške tablice, rukometaši Čakovca kao prvaci Druge lige sjever novi su članovi Prve lige sjever, a postigli su i povijesni uspjeh u Kupu HRS-a plasmanom u polufinale. Odbojkaši Centrometala i dalje su među najboljima u hrvatskoj, to potvrđuju rezultatima u prvenstvu i kupu, a sve bolji rezultati postižu se u odbojci na pijesku.

U atletici, plivanju i gimnastici kao bazičnim sportovima redaju se evidentni rezultati, sve više mladih svojom kvalitetom i rezultatima  potvrđuje da se s njima studiozno i kvalitetno radi. Atletičari će uskoro dobiti nakon dugo vremena toliko potrebni novu tartan stazu na SRC-u Mladosti,u gimnastici sve više mladih s sve boljim rezultatima, Filip Ude i Tijana Tkalčec koji se pripremaju osigurati nastup iduće godine na OI-a u Japanu dobivaju dostojne nasljednike, to isto vrijedi za plivanje – plivači ČPK-a sve su bolji i bliži onima iz najpoznatijih hrvatskih klubova.

U biciklizmu novi uspjesi i prvaci, masovnost sve veća, šah je sve više prisutan u mnogim međimurskim sredinama, borilački sportovi i dalje među najboljim i najpoznatijim međimurskim sportovima. S mnogo evidentnih rezultata u Hrvatskoj i Europi, s sve više mladih državnih prvaka i reprezentativaca, a odgovorni u tim sportovima (karate, judo, boks, kick boxing..) priznati su, poznati i birani u  najviše republičke strukovne organizacije tih sportova. Za uspjehe u tenisu zna se i vrijedi već niz godina znani podatak da su se oni iz TK Franjo Punčec Čakovec kao organizatori afirmirali ne samo u Hrvatskoj nego i Europi i svijetu, a tu je i podatak da mladi, posebno mlada prvakinja Antonija Ružić nižu mnogo uspjeha i dobrih rezultata.  Streličarstvo i streljaštvo nastavljaju s dobrim rezultatima, i tu se sve više ističu mladi, to vrijedi i za stolni tenis.

U spidveju Jurica Pavlic nastavlja s dobrim vožnjama ,a staza Millenium u D.Kraljevcu jedna je od najpoznatijih u ovim dijelu Europe. Kuglači čakovečkog Željezničara vratili su se u Prvo ligu, tu se misle duže zadržati, a dobre rezultate i u ovom sportu bilježe mladi.

Badminton i BK Međimurje u vrhu su ovog sve više popularnijeg sporta kako po organizaciji, tako i rezultatima, u košarci i dalje unatoč dobrom radu i organizaciji čekaju „bolje dane“ na natjecateljskom planu.

Rekreacija i školski sport i dalje su među najboljima u Hrvatskoj, njihovi „recepti rada“ služe kao primjer i traženi su iz mnogih drugih sredina. Ako smo nešto zaboravili spomenuti, nije bilo namjerno, sva pak spomenuto dobar je znak i pokazatelj da se tako nastavi i u drugom polugodištu, do kraja godine. Uz nadu da će ti rezultati biti još bolji. Naravno i to na kraju još jednom spominjemo, uz još veću podršku i pomoć odgovornih u općinama gradovima i Županiji koji su i do sada pomagali, ali  svi se opravdano i s optimizmom nadaju još većoj i konkretnijoj pomoći.