Ostalo 03.03.2018. 07:33. Zadnja izmjena: 03.03.2018. 07:37.

Akcija darivanja

Na Gradskim bazenima Marija Ružić sportaši darivali krv

Zajednica sportova Grada Čakovca, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Gradsko poduzeće Ekom na Gradskim bazenima Marija Ružić organizirali su akciju Čakovečki sportaši daruju krv. Odazvalo se 62 darivatelja, a strogu kontrolu prošlo je njih 50 pa je prikupljeno i toliko doza krvi.

- Želja nam je da se ovakve akcije redovito održavaju i da se sportaši kao zdravi mladi ljudi odazivaju i budu dio velike obitelji, rekao je Kristijan Valkaj, tajnik GDCK Čakovec. Predsjednik Zajednice sportova grada Čakovca Bojan Ružić naglasio je da je Zajednica kao inicijator odlučila da akcija postane tradicionalna. Među darivateljima smo naišli i na poznate međimurske sportaše. Najbolji hrvatski streličar Krešimir Štrukelj kazao nam je da je u ranoj mladosti redovito davao krv.

- Ova akcija me potaknula da ponovno počnem. To je humanitarni čin koji spašava ljudske živote, istaknuo je. Akciju su podržali i najbolji međimurski i čakovečki sportaš i sportašica Filip Ude i Tijana Tkalčec. Oni zbog skorih natjecanja nisu mogli darivati dragocjenu tekućinu, no poručili su da će se svakako odazvati idućoj akciji. A predsjednik i trener Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić je nakon darivanja naglasio: Mi sportaši i sportski djelatnici moramo biti primjer mladima. Osjećaj kojeg imam nakon davanja krvi znajući da će ta krv nekome pomoći ili čak spasiti život je neopisiv, zaključio je.