Ostalo 13.06.2016. 13:02.

Najsportaši 2015.

Najbolji su karatistice, atletičari i nogometaši iz Nedelišća

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće proglašeni su najbolji sportaši općine za 2015. godinu. Priznanja im je dodijelio načelnik Darko Dania.

Za najbolju žensku ekipu proglašena je seniorska ženska ekipa Karate kluba Međimurje. Karatistice su osvojile zlato na prvenstvu sjeverozapadne Hrvatske te su se plasirale u četvrtfinale prvenstva Hrvatske. U ime Karate kluba priznanje je primila njegova članica Adisa Gergić.

I u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji slavile su karatistice iz Nedelišća. Titulom najbolje sportašice u općini okitila se Lucija Lesjak. Bila je brončana na prvenstvu Europe u Zürichu, zlatna na međunarodnim igrama mladih u Konyi, srebrna na Svjetskom kupu u Umagu (sve u kadetskoj kategoriji) te potom prvakinja Hrvatske u juniorskom uzrastu, standardna je juniorska reprezentativka...

Najboljom muškom ekipom 2015. godine proglašena je seniorska ekipa Nogometnoga kluba Nedelišće. Lani su ostvarili najveći uspjeh u povijesti. Osvojili su naslov prvaka u novoosnovanoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec-Varaždin, kao i Kup Međimurskog nogometnog saveza. Nagradu je primio predsjednik Ivica Mihalić.

U pojedinačnoj konkurenciji najboljim sportašem proglašen je Damir Posavec, član Atletskoga kluba Nedelišće. Mladi Nedelišćanec godinama je jedan od najboljih hrvatskih skakača u vis i trkača na visokim preponama. Lani je pobijedio na seniorskom kupu Hrvatske u trčanju na 110 metara s preponama i bio treći u skoku u vis. Bio je i brončani na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore u desetoboju.

Povodom četrdesete obljetnice osnutka i neprekinutog djelovanja dodijeljeno je i priznanje Košarkaškom klubu Nedelišće. Priznanje je primio tajnik Tomislav Posavec. U ime nagrađenih zahvalila se Lucija Lesjak, kazavši da im mnogo znači pomoć Općine Nedelišće.