Ostalo 01.05.2017. 22:16. Zadnja izmjena: 02.05.2017. 07:53.

Novosti iz sporta

Održane su sjednice Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice sportova Međimurja

U prostorima Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću održane su sjednice Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice sportova Međimurja.

Na 6. sjednici Izvršnog odbora prihvaćeno je izvješće o financijskom poslovanju za proteklu 2016.godinu, sve obaveze Zajednice prema korisnicima podmirene su u 100% iznosu prema planu, programu i kriterijima,a  posebno je istaknuta po tom pitanju odlična suradnja s odgovornima u županiji i županom Matijom Posavcem. Županije je prema Zajednici do sada ispunila svoje financijske obaveze i za prva 3 mjeseca u 100% iznosu, /300.000 kuna/ u Zajednici se nadaju da ć3e tako biti i do kraja godine. Članovi IO-a izrazili su zadovoljstvo dobrom organizacijom svečanosti proglašenja najboljih međimurskih sportaša i momčadi 2016.godine, također i zadovoljstvo do sada učinjenim oko organizacije „vrtićke olimpijade“ koja će se održati 10.svibnja na terenima SRC-a Mladosti Čakovec, a gdje se očekuje oko 700 sudionika iz 17 međimurskih dječjih vrtića. Jedan od pokrovitelja ove tradicionalne manifestacije je i HOO koji s Zajednicom sportova također odlično surađuje, ovaj puta osigurao je Zajednici sredstva za redizajn web stranice, sponzorirao zabavu projektora i 500 sportskih majica koje će se uskoro podijeliti krajnjim korisnicima (mladim sportašima).

Na kraju sjednice utvrđena je jednoglasno i konačna lista nositelja kvalitete za 2017. godinu, rješenja o iznosu dodijeljenih sredstava korisnici će dobiti pismenim putem. Kod seniora (ukupni iznos 480.000 kuna) nositelji kvalitete su: NK Međimurje Čakovec (nogomet), ŽRK Zrinski Čakovec (rukomet), OK Centrometal Črečan (odbojka), KK Međimurje Čakovec (košarka), AK Međimurje Čakovec (atletika), GK Marijan Zadravec Macan Čakovec (gimnastika), TK Franjo Punčec Čakovec (tenis), STK Mihovljan (stolni tenis), KK Željezničar Čakovec (kuglanje),KK Međimurje (karate), ŠRD Glavatica Prelog (sportski ribolov), BK Međimurje Čakovec (badminton), Streljački klub ZelenborBrezje (streljaštvo), SK Katarina Zrinski Čakovec (streličarstvo),ČPK Čakovec (plivanje), ŠK Stridon Štrigova /(šah) i ŽNK Trnava Goričan (ženski nogomet). Kod mladih (ukupno iznos 460.000 kuna) nositelji kvalitete su: NŠ Međimurje/Čakovec (nogomet), ŽRK Zrinski Čakovec (rukomet)), OK CentrometalČrečan (odbojka), KK Čakovec (košarka), AK Međimurje Čakovec (atletika), GK Marijan Zadravec Macan Čakovec (gimnastika), ČPK Čakovec (plivanje), TK Franjo Punčec Čakovec (tenis),STK Mihovljan (stolni tenis), KK Željezničar Čakovec (kuglanje), KK Globus Čakovec (karate), ŠRD Glavatica Prelog (sportski ribolov), BK Međimurje Čakovec (badminton), SK ZelenborBrezje (streljaštvo) i SK Katarina Zrinski Čakovec (streličarstvo).

Odmah nakon sjednice Izvršnog odbora održana je 3. sjednica Skupštine Zajednice sportova kojoj je  od 30 delegata prisustvovalo njih 20, također i gost Skupštine Stevo Tkalčec, član Vijeća HOO-a, a sve su odluke i zaključci donijeti jednoglasno. Prihvaćeno je programsko i financijsko izvješte za proteklu 2016. godinu, svi su zadaci iz plana i programa rada volonterskim radom i zalaganjem članova IO-a realizirani u 100% iznosu. Dobra suradnja s odgovornima u županiji i HOO dala je isto tako dobre rezultate, međimurski su sportaši tijekom protekle godine postizali evidente uspjehe, a iz jednoglasno usvojenog izvješća Nadzornog odbora vidljivo je da su prihodi Zajednice u 2016. godini bili 1.424.520 kuna, rashodi 1.437.145 kuna, a manjak od 11.625 kuna pokrit je viškom prihoda iz 2015. godine.

Posebna zahvala ide na adresu Međimurje plina koji su za rad s mladima izdvojili određena sredstva, a rad s mladima i dalje će u Zajednici sportova biti jedan od prioriteta tijekom cijele godine. Na kraju sjednice član Vijeća HOO-a Stevo Tkalčec obrazložio je delegatima do sada učinjeno po pitanju strategije sporta u Hrvatskoj, dokumenta koji je u izradi i o kojem se trenutno raspravlja na „radionicama“ diljem Hrvatske prije donošenja novog svi se nadaju ovaj puta „pravog“Zakona o sportu. Spominjemo samo dva od niza  korisnih i interesantnih prijedloga, da se profesionalni sport odvoji od amaterskog, te da se pokuša iznaći rješenje da lokalne zajednice izdvajaju u svojim proračunima i određeni postotak za sport kako to čine za ostale društvene djelatnosti. Sjednica je završena kratkim druženjem svih sudionika.