Ostalo 20.12.2016. 07:41. Zadnja izmjena: 20.12.2016. 07:45.

Razvoj sporta

USR Sport za sve Mala Subotica dobitnik medalje za unapređenje sportske rekreacije u Međimurju

Redovna Godišnja skupština Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ održana je u sportskom centru ATON u Nedelišću. Danica Korunić, predsjednica saveza, upoznala je članove skupštine s radom saveza i financijskim poslovanjem u minulom jednogodišnjem razdoblju. Uz mnogobrojne uspješno provedene aktivnosti, posebno je istaknula sudjelovanje u međunarodnom projektu ERASMUS + SPORT - U POKRETU. Među najveće uspjehe istaknula je osvajanje prva tri mjesta na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena u Vukovaru, gdje su pobijedile ekipe iz Murskog Središća, Male Subotice i Strahoninca. Marijan Vugrinčić, tajnik saveza, osvrnuo se na Zakon o sportskim udrugama, zbog čije primjene su neke udruge, članice saveza, prekinule s radom. Nakon kraće rasprave jednoglasno su prihvaćena Izvješća o radu i financijsko izvješće, kao i plan rada i financijski plan za 2017. godinu.

Nakon službenog dijela uslijedio je i svečani dio skupštine na kojem su uručene nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama za rezultate postignute tijekom 2016. godine. Dodijeljene su sljedeće nagrade:

  • Priznanje za obilježavanje Svjetskog dana pješačenja dobili su: USR „Sport za sve“ Mala Subotica, USR „Sport za sve“ Mačkovec, Udruga žena Štefanec, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Udruga žena „Breza“ Brezje, Udruga građana "Gardruža" Gardinovec i USR „Sport za sve“ Plešivica.
  • Za obilježavanje Svjetskog dana sporta nagrađeni su: USR „Sport za sve“ Plešivica, Društvo za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Ferketinec, UŽ „Breza“ Brezje i UG Gardruža Gardinovec.
  • Za postignute rezultate u području sportske rekreacije na lokalnoj razini nagrađena je Udruga žena Strahoninec.
  • Diplome za dugogodišnji rad dobili su: Josip Lesjak iz Čakovca, za dugogodišnji volonterski rad u području sportske rekreacije u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Alan Resman iz Čakovca, za dugogodišnji volonterski rad kao inicijator i organizator najmasovnije sportsko-rekreacijske manifestacije BIMEP - biciklima međimurskim putevima i USR „Sport za sve“ Mala Subotica, za 20 godina uspješnog rada na razvoju i unapređenju sportske rekreacije u općini Mala Subotica i šire, provodeći raznovrsne sportsko-rekreacijske programe.
  • Diplome za organizaciju i provedbu značajnijih sportsko rekreativnih manifestacija dobili su: USR Sport za sve Mursko Središće za provedbu 16. turnira rekreativki Međimurja u odbojci, te za provedbu 11. Županijskog natjecanja u boćanju; USR Sport za sve Plešivica za uspješnu organizaciju i provedbu centralne proslave obilježavanja Svjetskog dana pješačenja, te za organizaciju 9. odbojkaškog turnira rekreativki Međimurja u odbojci na pijesku; USR Sport za sve Sveti Juraj Na Bregu, za provedbu 11. Međimurskog turnira u kartanju bele za rekreativce; USR Sport za sve Mačkovec, za provedbu 21. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena te Udruzi žena Štefanec, za provedbu 8. Međimurskog festivala sportske rekreacije na selu.
  • Najviše godišnje priznanje - Medalju za razvoj i unapređenje sportske rekreacije dobila je Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica, koja u svom radu potiče aktivnosti sportske rekreacije u školama, predškolskim ustanovama, poduzećima i udrugama, organiziranjem različitih oblika rekreativnih programa.