Sport 22.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

UKRATKO IZ ZAJEDNICE SPORTOVA MEĐIMURJA

Održana je 18.sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja (predsjedao Mato Kljajić), na kojoj je najviše vremena posvećeno raspravi o financijskoj problematici. Članovi IO-a vrlo su pozitivno ocijenili informaciju da je iz županijskog proračuna za sport do 20.prosinca Zajednici doznačeno 1.124.000 kuna, koja su sredstva odmah po primitku doznačena prema za to usvojenim kriterijima krajnjim korisnicima. Kako je županijskim proračunom za 2014. godinu za sport osiguran iznos od 1.200.000 kuna, razlika od 76.000 kuna biti će Zajednici doznačena do kraja godine što pak  je pozitivan presedan obzirom da sredstva za sport Zajednici u 100% iznosu nisu doznačena još od tamo 2008.godine. A već sada su svim korisnicima, posebno nosiocima kvalitete i ona za sport mladih doznačena sva financijskim planom predviđena sredstva. Županijskim proračunom za sport u 2015.godini predviđeno je osigurati 1.250.000 kuna. I ovom je prilikom spomenuta odlična suradnja po pitanju rješavanja problematike sporta i fizičke kulture s najodgovornijima u županiji, županom Matijom Posavcem i njegovim zamjenikom Zoranom Vidovićem.

 

Članovi IO-a osobno su se uvjerili da je pri kraju uređenje novih prostora Zajednice u centru Čakovca. Pri kraju su završni radovi i do kraja siječnja 2015.godine stručna služba Zajednice moći će svoje poslove obavljati u novim prostorima. Time su odgovorni Grada Čakovca ispunili preuzete obaveze po tom pitanju, osobno će im se zahvaliti na odličnoj suradnji i razumijevanju čim Zajednica preseli u nove prostore. S sjednice IO-a još je jednom upućen poziv svim županijskim strukovnim sportskim savezima i klubovima koji te saveze nemaju da se pridržavaju zadanog roka i do 10. siječnja 2015. godine dostave na adresu Zajednice tražene podatke o članstvu, stručnom kadru, objektima i ostalim podacima svojih članica-udruga, da konačno i u Zajednici ažuriraju i  imaju točnu i kompletnu evidenciju sportskih Saveza i udruga, evidenciju koja je do sada nedostajala.

 

Do kraja godine u Zajednici planiraju održati još jednu sjednicu na koju će biti pozvani i najodgovorniji iz županije, također i novinari, gdje će ih se detaljno upoznati s djelovanjem tijekom protekle sportske godine, godine s mnogo evidentnih uspjeha  i rezultata.

Izvor: 3113