Arhiva 28.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Od sutra , 29. studenoga ADVENT U ČAKOVCU

Nastavljamo tradiciju obilježavanja Adventa u Čakovcu, no uvođenjem novih programa, povećanjem broja izlagača i sudionika, te nekim novim sadržajima, u našem gradu stvorit ćemo pravi blagdanski ugođaj, kojeg se ne bi posramile ni puno veće sredine od naše. Glavni je to naglasak s konferencije za novinare održane u četvrtak u čakovečkoj Gradskoj vijećnici povodom početka manifestacije "Advent u gradu Zrinskih".

 

Na konferenciji su govorili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek i gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Željko Železnjak

 

Kako je istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, nastavljamo se s tradicijom obilježavanja Adventa, ali i s osmišljavanjem novih sadržaja u manifestacijama koje uvijek u središte grada privuku velik broj ljudi. Tako će i ovogodišnji Advent u gradu Zrinskih biti najbolji dosad, te sam siguran da će svi stanovnici Čakovca, ali i posjetitelji biti više nego zadovoljni. Sadržaja ima za sve, rekao je Kovač, od najmlađih do najstarijih. Također, pozvao je sve da adventskih dana dođu u Čakovec te uživaju u blagdanskom ugođaju.

 

Program je detaljno predstavila voditeljica Turističkog ureda Grada Čakovca Boška Ban Vlahek, posebno najavljujući žive jaslice koje će se nalaziti u "snježnoj kugli" na Franjevačkom trgu, te obnovljeni i obogaćeni program Čakolanda koji će se biti u drugoj "snježnoj kugli" na Trgu Republike.  Naravno, najmlađe će već sljedeće subote pohoditi Sveti Nikola. Bit će mnoštvo koncerata, događanja, radionica, ali naravno i Božićnog  sajma s neizbježnim medenjacima, fritulama, kuhanim vinom i pečenim kobasicama.

 

Advent je naravno vrijeme u kojem se vjernici pripremaju za jedan od najvećih kršćanskih blagdana, Božić. Gvardijan franjevačkog samostana fra Stanko Belobrajdić najavio je paljenje prve svijeće na velikom adventskom vijencu postavljenom ispred crkve Sv. Nikole Biskupa u Čakovcu, ove subote u 18:15 sati. Također, tijekom prosinca održavat će se i mise zornice, koje su kod naših vjernika vrlo omiljene. Božićni ispovijed bit će 18. prosinca, a Božićni koncert u crkvi sv. Nikole Biskupa 26. prosinca u 19:00 sati. 

 

Izvor: 3109