Gradovi i općine 19.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

ČAKOVEČKI ČELNICI UČENICIMA DIJELILI JABUKE

Kovač: Slatkišima je odzvonilo 

 

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa svojim je zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom proteklih dana obradovao učenike osnovnih škola i vrtića s područja grada. Svakome od njih, ukupno otprilike 3.600 samo učenika, gradski čelnici podijelili su po kilogram prvoklasnih jabuka domaćih proizvođača.

 

-Nedavno su bile popularne mandarine, a sad su jabuke. Međimurski proizvođači dosta teško plasiraju svoje jabuke na tržište pa smo im odlučili pomoći na ovaj način, a to je ujedno, u vrijeme darivanja, djeci zdrav poklon kojim ćemo ih vjerujem razveseliti. Razgovarao sam i s nutricionistima i liječnicima, početkom iduće godine formirat ćemo jedan tim koji će osmisliti projekt kojim bi se poboljšala kvaliteta prehrane u našim školama, rekao je gradonačelnik Kovač ujedno poručujući da je „slatkišima odzvonilo“. 

 

Distribucija jabuka počela je u četvrtak, 18. prosinca, u 2. osnovnoj školi kad su prve kilograme tamošnjim učenicima podijelili upravo Kovač, Medved i Bogdan.-Lijepa gesta, zahvalio je ravnatelj škole Vinko Grgić.  

Izvor: 3112