Gradovi i općine 01.01.2017. 07:09.

Sretna 2017. godina!

Čestitka župana Međimurske županije povodom novogodišnjih blagdana

"Drage Međimurke i Međimurci!
    
Kraj godine je uvijek vrijeme kad sumiramo rezultate, kada se osvrćemo na razdoblje iza nas i govorimo o planovima za budućnost. No važniji od riječi kojima se tada obraćamo, apsolutno su djela koja ostaju za nama u toj godini, rezultati, gradilišta, efikasnost javne uprave, transparentnost u obavljanju posla – sve ono što se može vidjeti i što svi mi osjećamo da je učinjeno. Naša djela govore za nas. Iza nas je godina u kojoj smo krenuli s projektima koji mijenjaju sliku Međimurja, koji su pokazatelj mogućnosti koje naša zemlja ima te radišnosti i poduzetnosti naših ljudi.

Stoga je Međimurje postalo gradilište, gradimo i opremamo obrazovne i zdravstvene ustanove, ulažemo u komunalnu i cestovnu infrastrukturu, pomažemo kreativnost i rezultate naših pojedinaca, udruga, društva – radimo na tome da budemo servis, partner i prijatelj našim poduzetnicima, poljoprivrednicima, radnicima, umirovljenicima, učenicima i studentima, ali i da budemo podrška onima koji trebaju pomoć u bilo kakvom obimu.

Iza nas je još jedna godina, pri čijem završetku možemo biti ponosni ostvarenim. Zaista je vrijeme da samozatajnost stavimo po strani i istaknemo ponos što zajedno stvaramo kraj poželjan za život. Sredinu čiji se rezultati i uspjesi temelje na marljivosti i radu, u kojoj su europske vrijednosti – poštenje, transparentnost, energičnost, skromnost i radišnost, duboko ukorijenjene u svakom čovjeku. Županiju u kojoj se optimizam gradi na zdravim temeljima, pri čemu uvijek ističem da moramo i možemo još i bolje, a stiže nam novo razdoblje u kojem ćemo upravo to i ostvariti. Uvjeren sam da su svim rezultatima i pokrenutim projektima i investicijama udareni dobri temelji da se naše Međimurje uspješno razvija kao moderna hrvatska županija. 

Svima Vama, Vašim obiteljima, svim Međimurkama i Međimurcima, od srca želim da Nova 2017. godina ispuni Vaše nade i planove te donese obilje veselja, zdravlja i uspjeha u svaki međimurski dom. 

ŽUPAN
Matija Posavec “