Gradovi i općine 24.11.2016. 11:30. Zadnja izmjena: 24.11.2016. 11:34.

3. sjednica

Dječje gradsko vijeće Grada Čakovca aktivno radi na poboljšanju prava djece

Dječje gradsko vijeće održalo je u srijedu svoju 3. sjednicu. Povod je bila obljetnica donošenja Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta (20. studenog 1989.), dokumenta na kojem se temelji i sama akcija Gradovi i općine – prijatelji djece.

Sjednica, koju je vodio dječji gradonačelnik Lovro Horvat (OŠ Ivanovec), započela je izlaganjem dječjih vijećnika o aktivnostima o poboljšanju dječjih prava koje se provode u školama. Dječji vijećnici i dječji forumi, koji djeluju u svih sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Čakovec, aktivni su sudionici u brojnim projektima usmjerenim kvalitetnijem odrastanju učenika i stjecanju građanske kompetencije, i to putem radionica, edukativnih igara, volontiranja i humanitarnih akcija.

Gradonačelnik Stjepan Kovač odgovarao je na vijećnička pitanja u vezi s kupnjom dječjih ormarića za sve učenike osnovnih škola te financiranjem boravka roditelja s djetetom prilikom duljeg boravka u bolnici.

Predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec Gordana Šoltić Siladi najavila je da će 5. prosinca 2016. u Centru za kulturu Čakovec biti održan humanitarni koncert u cilju prikupljanja sredstava za dugogodišnji projekt „I ja bih na more“.