Gradovi i općine 09.09.2016. 08:25. Zadnja izmjena: 09.09.2016. 08:25.

Županijska uprava za ceste

Do kraja 2016. potpuno rekonstruirana nova prometnica u Međimurju, na relaciji Otok - Prelog

Da će radovi vrijedni 3 milijuna kuna u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020, biti zaključeni do kraja 2016. godine, potvrdili su potpisnici ugovora o izvođenju radova sanacije opasnih mjesta – Otok te rekonstrukcije ceste s izgradnjom biciklističke trake, dionica Otok – Prelog. Naime kako je rekla ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini sanirana su opasna mjesta u Međimurju, projekti kandidirani radi povećanja sigurnosti prometa, dobivena sredstva, te se napokon može krenuti s radovima.

„Uz pomoć Međimurske županije, Ministarstva unutarnjih poslova te Centra za vozila Hrvatske krećemo u rekonstrukciju raskrižja Otok – Hrženice – most, radi se o investiciji vrijednoj 2 milijuna kuna, a uz to ćemo izgraditi prijeko potrebnu pješačko - biciklističku traku kojom se spajamo na stazu u Prelogu i Otoku kod Prepelice“, objasnila je te dodala da će se time ujedno i proširiti sam kolnik, te investicija vrijedna oko 900 tisuća kuna itekako učiniti tu prometnicu sigurnijom.

Ujedno su u tijeku mnogi radovi na redovnom održavanju naših cesta, a župan je objasnio kako će se i novi projekti skoro kandidirati, jer ŽUC priprema novu projektnu dokumentaciju koja će biti spremna za natječaje koji se otvaraju početkom 2017.