Gradovi i općine 02.06.2016. 13:55. Zadnja izmjena: 02.06.2016. 13:58.

O proračunu i problemima

Dva sata razgovora o aktualnostima u Ivanovcu na Zboru mještana

U srijedu je u Društvenom domu u Ivanovcu, održan Zbor mještana. Okupljenih dvadesetak mještana te gradski dužnosnici i pročelnici u dva sata razgovarali su aktualnostima u Ivanovcu, problemima koji muče mještane te o budućim investicijama.

Zbor je otvorio predsjednik Vijeća mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj. U uvodnom obraćanju, gradonačelnik Grada Čakovca rekao je da je od 2013. godine do danas iz Gradskog proračuna u Ivanovec uloženo nešto preko 14 milijuna kuna. Najveća investicija zasigurno je školska sportska dvorana, vrijedna oko 11 milijuna kuna, koja će biti završena do početka nove školske godine. To je kapitalna investicija, koja je planirana više od 15 godina, te njenom izgradnjom ovo naselje mnogo dobiva. No, potreba za ulaganjima na području Ivanovca još ima, a one će se planirati u narednom razdoblju. Jedna od njih je i izgradnja Sportskog doma, koja će se financirati europskim sredstvima.

Najviše rasprave vodilo se oko Obrtničke zone. Naime, veliki problem stanovnicima koji žive u neposrednoj blizini stvaraju teški kamioni koji svakodnevno prolaze tim područjem te buka i zagađenje koje stvaraju tamošnji proizvodni pogoni. Varaždinska ulica koja vodi prema Zoni zbog teškog prometa u lošem je stanju, a broj vozila koji svakodnevno prolazi tom cestom, predstavlja opasnost za pješake, posebno djecu. Kako bi se riješio problem prolaska kamiona kroz naselje, Grad Čakovec izgradit će novu cestu koja će Obrtničku zonu spojiti direktno s Južnom zaobilaznicom.

Govorilo se o potrebi otvaranja novih gradilišta u naselju, konkretnije Zavrtnoj ulici. Dogovoreno je da svi zainteresirani dođu u grad te potpišu izjave kojima omogućuju izgradnju prometnice uz građevinsku zonu. Također, mještani su zatražili i postavljanje javne rasvjete na ulazu u naselje iz smjera Čakovca, za što je dan nalog komunalnim službama. Govorilo se i o uništavanju imovine kod škole i groblja te o potrebi postavljanja video-nadzora na te lokacije. Građani su pitali i kad će se izgraditi pješačka staza prema školi.

Na pitanja mještana Ivanovca odgovarali su gradonačelnik Stjepan Kovač, njegovi zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan te pročelnici gradskih Upravnih odjela. Inače, već sljedeći dan ujutro gradonačelnik je sa suradnicima obišao Obrtničku zonu u Ivanovcu, kako bi još jednom provjerio stanje. Rekao je također da će kontaktirati nadležne inspekcijske službe kako bi provjerile navedeno, odnosno krše li se propisi o buci i zagađenju te jesu li za izgrađeno ishođene sve potrebne dozvole.

Izvor: David Vugrinec