Gradovi i općine 24.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Ivan Vrdoljak: Garancija za budućnost stranke su župani poput Posavca i Štromara

U okviru „organizacijskog jačanja stranke“, konferenciju za novinare u utorak, 23. rujna, održali su potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Međimurske županije i međimurski župan Matija Posavec te predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i varaždinski župan Predrag Štromar.  

 

-Manje se bavimo strankom, a više pitanjima kvalitetnijeg života građana i politike u javnom životu. Rezultati su vidljivi, a i u predstojećem razdoblju naš glavni fokus bit će gospodarstvo, kazao je uvodno Posavec. Istaknuo je da je u Međimurskoj županiji u proteklom razdoblju zaposlenost porasla za 2,7 posto, a na razini države 0,3 posto, dok je istodobno izvoz bio 4, 2 posto, a uvoz 1,9 posto od ukupnog hrvatskog izvoza, odnosno uvoza. –Kad bi takva situacija bila u cijeloj državi brzo bi izašli iz krize, napomenuo je. Kad je riječ o stranci, kazao je da je ona stabilna, a problemi „koji su im visjeli nad glavom su iza njih“. Posavec je ujedno izvijestio da će HNS na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Ivu Josipovića. 

 

-Između Međimurske i Varaždinske županije „nažalost“ postoji rivalitet – kome će doći koji investitor. No, na kraju se ipak dogovorimo, našalio se Predrag Štromar dodavši da to „možda nije dobro za ostale dijelove države, no dobro je za građane“ dviju spomenutih županija. –Na parlamentarnim izborima očekujemo najmanje 4 zastupnika iz ove izborne jedinice, naglasio je. 

 

-Kao da nisu dio hrvatske atmosfere. Njih dvojica rade. Od toga nema bolje garancije za budućnost stranke, pohvalio je Posavca i Štromara, potpredsjednik HNS-a Vrdoljak. U nastavku svog kraćeg izlaganja, između ostalog je rekao i da će kao ministar i dalje naglasak stavljati na energetiku i industriju – grane koje već sad „rastu“. 

Izvor: 3100