Gradovi i općine 24.10.2017. 12:18. Zadnja izmjena: 24.10.2017. 12:24.

Mursko Središće

Kome DA, kome NE?

Središćanskom Planinarskom društvu "Bundek" odobreno je besplatno korištenje gradske sportske dvorane u Murskom Središću 20. i 21. siječnja iduće godine u sklopu organizacije 20. "Vincekovog pohoda".

Udruga ruskog govornog područja u Međimurju "Kalinka" tražila je sponzorstvo za jednu od svojih manifestacija, iz gradske im je kase odobrena isplata 500 kuna.

I Klubu liječenih alkoholičara "Povratak" Mursko Središće odobrena je proračunska tekuća donacija (redovita sredstva) prema unificiranom ugovoru potpisanom sa svim udrugama koje su se javile na natječaj početkom godine.

No, molbi koju su uputile gradu Mateja Vugrinec i Lea Vugrinec iz Murskog Središća nije udovoljeno, jer se za programe za koje se očekuje financiranje iz gradske kase na raspisan početkom godine za dodjelu financijskih sredstava one nisu javile. Zbog istih je razloga uskraćena i financijska podrška Udruzi "Mlada pera" iz Čakovca.

Ni Martina i Danijel Teljega iz Hlapičine nisu dobili pozitivan odgovor na zahtjev za sufinanciranje boravka njihove djevojčice u Dječjem vrtiću "Smješko" u Svetom Martinu na Muri. Sufinanciranje boravka djeteta u vrtiću izvan područja grada ostvarivo je samo ako nema slobodnih mjesta u vrtićima koji se nalaze na području grada ili ako postoje izuzetno opravdani razlozi, primjerice zaposlenje oba roditelja u nekom drugom gradu. A dječji vrtići na području Grada Murskog Središća još imaju slobodnih mjesta za upis novih polaznika.