Gradovi i općine 18.07.2018. 09:41. Zadnja izmjena: 18.07.2018. 09:41.

Muke po poslovniku

Mursko Središće: Smiju li građani prisustvovati sjednicama Vijeća?

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Murskog Središća predsjedniku Zvonku Vrtariću nakon prebrojavanja prisutnih računica nije štimala – na stolicama predviđenim za goste smjestio se i Vladimir Dobranić iz Murskog Središća koji je na sjednicu, tvrdi, stigao kao građanin (iako je ujedno i predsjednik gradske organizacije SDP-a, op. nov.)

- Ne znam u kojem ste svojstvu ovdje, već smo vam elektronskom poštom poslali odgovor da prema Poslovniku ne možete prisustvovati sjednici, upozorio je Vrtarić Dobranića, pozivajući se pritom na članak 62., prema kojem na sjednici kao gosti mogu prisustvovati svi oni koje je pozvao predsjednik Gradskog vijeća.

A Dobranić pozivnicu dobio nije. No, uljez se nije dao otjerati, upirući prstom u članak 84. istog Poslovnika, u kojem stoji da rad vijeća mogu pratiti predstavnici udruga građana, građani i predstavnici medija, ali ne smiju remetiti red i tijek sjednice.

Za ovu je sjednicu Vrtarić (ne)pozvanom gostu dozvolio ostanak no ubuduće, istaknuo je, to neće biti slučaj. No, Dobranića to, čini se, nije pokolebalo, jer je najavio da će se, kao građanin kojeg zanima o čemu se i kako raspravlja na vijeću, pojaviti i na idućoj sjednici. A prije toga će se, kaže, posavjetovati s pravnim stručnjacima. 

Izvor: 3299