Gradovi i općine 18.10.2016. 10:34. Zadnja izmjena: 18.10.2016. 10:48.

Čakovečka zajednica sportskih udruga

Novi kombi za potrebe odlaska sportaša na natjecanja

Ispred Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu priređena je primopredaja drugog kombi vozila, marke Ford Transit koje je Grad Čakovec uz sufinanciranje Hrvatskog olimpijskog odbora kupio za potrebe odlaska sportaša na natjecanja.

-Ovime ispunjavamo najavljeno obećanje, a radi se tek o dijelu ovogodišnjih ulaganja u sport. Izgrađena je sportska dvorana u Ivanovcu, obnovljena kuglana na SRC „Mladost“ u Čakovcu, a rad sportskih udruga s gradskog područja sufinanciran je s 5,000.000  kuna. Prvi kombi, u godinu dana prošao je 44.000  kilometara, što pokazuje opravdanost ulaganja, kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Gradom. -Sredstva HOO-a kojima je sufinancirana nabava vozila namijenjena su razvoju lokalnog sporta, a upravo je Čakovec primjer kako se u sport ulaže te kako se on treba razvijati u lokalnoj zajednici, napomenuo je. Vozilo je u ime čakovečkih sportaša preuzeo član Izvršnog odbora gradske Zajednice sportskih udruga Miodrag Novosel, rekavši da će s dva vozila kojima raspolažu, pitanje prijevoza sportaša na natjecanja postati prošlost.