Gradovi i općine 08.06.2016. 07:38. Zadnja izmjena: 08.06.2016. 07:45.

Svečana sjednica

Obilježen Dan Općine Strahoninec, mjesta koje je postalo privlačna sredina za mlade

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani Društvenog doma u Strahonincu obilježen je Dan Općine Strahoninec, uz prisustvo brojnih uzvanika i gostiju, ali i velikog broja mještana. Bila je to prilika predstavnicima Općine da rezimiraju učinjeno u proteklom razdoblju, te najave daljnje planove i korake u posljednjoj godini svog mandata. „Iako su prošle godine ovdje održani izvanredni izbori, mogu reći da je i dalje vidljiva želja svih vijećnika da naša Općina napreduje, bez obzira na političku opredijeljenost“, rekao je uvodno predsjednik Općinskog vijeća Općine Strahoninec Zdravko Vincetić, te posebno naglasio kako suradnja s izvršnom vlasti Općine funkcionira na najvišoj razini, no da je za realizaciju mnogih projekata potrebna i pomoć s viših instanci.

„Prošlo je 19 godina otkako je naša Općina postala samostalna jedinica, a danas je jedna od najpoželjnijih za život, druga po gustoći naseljenosti u Međimurju, te privlači mnogo mladih obitelji“, napomenuo je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, predstavivši pritom sve što je napravljeno na prostoru općine. Tako je izgradnja kanalizacije sufinancirana sredstvima iz europskih fondova u iznosu od 91 posto, započeli su završni radovi na cestama i stazama, posebno se ističe dovršetak pješačko-biciklističke staze kojom se usmjerava velika pažnja prema djeci, stipendiraju se svi studenti s područja općine, otvaraju se nove stambene jedinice.

„Čeka se još suglasnost Vlade Republike Hrvatske za zaduženjem kako bi mogli, zajedno sa Županijom koja je naša velika podrška, konačno ostvariti dugo željeni projekt izgradnje sportske školske dvorane“, posebno je istaknuo načelnik Lehkec. Također, naglasio je i kako je Općina ponosna na postignute rezultate svojih učenika, pa su tako mladi nogometaši iz Strahoninca državni prvaci u nogometu, te će uskoro nastupiti na turniru u Italiji. 

Svim prisutnima obratio se zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak koji je priznao kako se nalazi u pomalo neobičnoj situaciji.  „Neobično mi je da sam u vlastitom mjestu, gdje sam bio dio Općinskog vijeća u posljednjem sazivu, pozvan u funkciji zamjenika ministra, no drago mi je vidjeti da ono za što se ja zalažem, a to je demografski razvoj, postaje specifično u Strahonincu koji je postao privlačna sredina za mlade“, rekao je zamjenik ministra Šlezak, pohvalivši pritom rad predstavnika Općine.

Svečanoj sjednici su, uz spomenute, prisustvovali i zamjenik načelnika Općine Strahoninec Josip Šipek, brojni predstavnici lokalnih samouprava Međimurske županije, državnih tvrtki, institucija i škola, a posebnu pozornost privukli su nastupi mališana iz osnovne škole i vrtića u Strahonincu, kojima je još jednom potvrđena važnost ulaganje u mlade.

Izvor: Mateja Gošćiej