Gradovi i općine 12.01.2018. 08:35. Zadnja izmjena: 12.01.2018. 08:38.

U bivšoj vojarni

Otvara se novi Studentski dom, Centar za posjetitelje, novi uredi TZ i memorijalna soba

Župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke izvođača Tekeli Projekt Inženjering d.o.o. Mursko Središće Igor Tekeli u Regionalnoj razvojnoj agenciji Međimurje REDEA-i potpisali su 3,5 milijuna kuna težak Ugovor o javnoj nabavi radova „Rekonstrukcija zgrade u bivšoj vojarni u Čakovcu“ – za projekt Attractour. Projektom sveukupne vrijednosti 11,2 milijuna kuna uspostavit će se dvije turističke atrakcije s centrima za posjetitelje, jedna u Mađarskoj, a jedna u Hrvatskoj.

„Čestitam cijelom projektnom timu koji je zaslužan za činjenicu da ćemo biti najveće gradilište u Hrvatskoj i nastaviti povlačiti najviše europskih sredstava. Ovo je prostor u koji će u 2018., uz ovaj projekt, biti uloženo preko 65 milijuna kuna, jer do kraja ožujka otvaramo novi Studentski dom vrijedan 10 milijuna, bespovratna sredstava su osigurana za dogradnju Tehnološko inovacijska sredstva u vrijednosti 12 milijuna za 20-ak novih inkubiranih tvrtki, čekamo projekt koji je na još jednom u nizu ocjenjivanja za koji ćemo skoro potpisati ugovor težak 36 milijuna - Metalsku jezgru, te će se u infrastrukturu upravo zbog potrebe razvoja ovog dijela uložiti novih 4 milijuna.“, objasnio je međimurski župan, ponosan što će izvođač radova biti jedna međimurska građevinska tvrtka.

Tako će se u Međimurskoj županiji uvesti ETIS sustav – „Europski sustav pokazatelja za turizam za održivo upravljanje odredištima“, a uključuje rekonstrukciju zgrade u bivšoj vojarni, nekadašnje stražarnice, gdje će se stvoriti Centar za posjetitelje, smjestiti Turistička zajednica Međimurske županije, ali i prirediti memorijalna soba s vizualima bivše vojarne, da se vidi kako je ovo dvorište, danas veliko gradilište, izgledalo nekada.