Gradovi i općine 19.10.2016. 07:44.

Ove školske godine nastavlja se projekt Omogućimo užinu potrebitoj djeci

Početnom konferencijom započela je provedba projekta „Omogućimo užinu potrebitoj djeci“, kojim se 337-rici polaznicima četiri čakovečkih osnovnih škola osigurava besplatna prehrana. Kako je rečeno na konferenciji održanoj u utorak u prostorima čakovečke Gradske vijećnice, projekt se u cijelosti financira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a zajedno s Razvojnom agencijom ČAKR-a, provode ga I. i III. osnovna škola iz Čakovca te Osnovne škole Ivanovec i Kuršanec.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je naglasio njegovu važnost, jer se i na taj način smanjuje socijalna isključenost ranjivih skupina. „Ovaj projekt, vrijedan 401.440,81 kuna, nastavak je prošlogodišnjeg koji se provodio u suradnju sa Crvenim križem, a na tragu je naših nastojanja da svoj djeci s područja grada osiguramo normalno odrastanje i jedan topli obrok na dan“, rekao je čakovečki gradonačelnik.

Projekt je predstavila direktorica Razvojne agencije „ČAKR-a“ Damira Vresk, koja je rekla kako će biti nabavljeno preko 20 tona hrane koja će tijekom 10 mjeseci školske godine biti pripremana za učenike osnovnih škola koje sudjeluju u projektu. U ime škola o projektu je govorila ravnateljica OŠ Kuršanec Marija Tepalović, koja je naglasila važnost osiguravanja prehrane za sve učenike.