Gradovi i općine 13.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Poslovni uzlet u Svetom Martinu na Muri

Odnos lokalne zajednice i međunarodnih investitora s naglaskom na prednosti i prepreke investiranja u Općinu Sveti Martin na Muri, bila je tema okruglog stola "Poslovni uzlet u Svetom Martinu na Muri" koji su povodom Dana Općine organizirali Općina Sveti Martin na Muri i Poslovni dnevnik. 
Općina Sveti Martin na Muri je krajem devedestih pokrenula gospodarsku zonu kao zamašnjak razvoja i Međimurska županija prepoznati su kao pozitivan primjer u privlačenju investicija. Uvodno izlaganje održao je Damir Novinić, ravnatelj Agencije za konkurentnost, a osim domaćina, načelnika Franje Makovca, na okruglom stolu sudjelovao je i župan Matija Posavec koji se pohvalio prilagodbom administracije potrebama graðana i poduzetnika, pa se njihovi zahtjevi rješavaju u vrlo kratkim rokovima.
U diskusiji su sudjelovali poduzetnici Michael Vnuk (Vnuk.d.o.o.), Zlatko Rajf (Te-Pro), Branimir Blajić (LifeClass Terme Sveti Martin), koji su pozvali na prilagodbu obrazovnog sektora potrebama gospodarstva te Mladen Križaić, predsjednik HGK Županijske komore Čakovec.
Mladen Križaić je govorio o gospodarskim zonama i geostrateškom položaju Međimurja. (Vlado Trstenjak, snimila Karla Bogdan)

Izvor: 3159