Gradovi i općine 19.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Župan i načelnik u obilasku gradilišta

 

 

Radovi na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Orehovica u punom su jeku i prema aktualnim procjenama - bit će završeni u roku. Na području općine u tijeku su i radovi na društvenom domu u Vulariji kojima je završetak "pred vratima". Gradilišta je danas obišao i župan Matija Posavec u pratnji načelnika Franje Bukala.

 

Ravnatelj OŠ Orehovica Željko Krištofić i voditelj gradilišta Bojan Kraljić pokazali su svojim gostima stanje na gradilištu na kojima su vidljivi pomaci u izgradnji dvorane i novih šest učionica. Procjenjuju da će koncem rujna započeti i izgradnju tribina, a sama dvorana bi pravi oblik mogla početi dobivati već tijekom listopada, kada se očekuje realizacija krovne konstrukcije.

 

Dok se kraj ove faze radova u Orehovici očekuje u studenom, u Vulariji su višegodišnja ulaganja u društveni dom sada zaokružena. Ukupni radovi i opremanje vrijedno 2,2 milijuna kuna pružit će bolje uvjete radu udruga, vatrogasaca, klubova, samih mještana uključenih u društveni život. Finalno opremanje pitanje je dana, a radove su sufinancirali Ministarstvo kulture s oko 600 tisuća kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja s 141 tisuću kuna. Međimurska županija je u ovogodišnjem proračunu osigurala 200 tisuća kuna za ovu invsticiju.

 

Izvor: 3147