Politika i gospodarstvo 05.07.2016. 13:46. Zadnja izmjena: 05.07.2016. 13:55.

Unutarstranački izbori

Aleksandar Makovec kandidat za predsjednika HDZ-a na nacionalnoj razini

Nekadašnji čakovečki gradonačelnik, u to vrijeme član HSLS-a, a danas predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije Aleksandar Makovec najavio je da će se kandidirati za predsjednika HDZ-a – na nacionalnoj razini. U tajništvu međimurske organizacije stranke popunio je kandidacijski obrazac te počeo sakupljati potrebne potpise članova premda je, kaže, svjestan da ih vjerojatno neće prikupiti dovoljno.  

Moj čin je svojevrsni protest protiv načina izbora predsjednika, istaknuo je pojašnjavajući da ga ne smeta samo to što je jedan kandidat za predsjednika stranke, već i to što su mediji i javnost tog kandidata proglasili predsjednikom prije nego se uopće kandidirao.

Smatram da je takav način izbora čelnika stranke izvan svake političke mjere i zato sam se odlučio kandidirati. Svojim činom, i istomišljenicima koji će me podržati svojim potpisom, želim poslati poruku o demokratskom procesu u stranci, kazao je Makovec koji je bio prvi čovjek Čakovca od 1997. do 2001. godine.

U HDZ je ušao 2011. godine da bi se godinu dana kasnije kandidirao za predsjednika čakovečkog HDZ-a, no izgubio je od Sunčane Glavak. Na lokalnim izborima 2013. bio je kandidat za zamjenika župana Darku Horvatu, ali kandidati HDZ-a nisu izborili drugi krug.

Trenutačno je predsjednik Gradskog kotara Istok čakovečkog HDZ-a i član Skupštine Međimurske županije.