Politika i gospodarstvo 24.07.2016. 10:06. Zadnja izmjena: 24.07.2016. 10:12.

Gdje će ljetovati međimurski dužnosnici?

Dame "u obavezama", zamjenik Šlezak i ministar Horvat na otoke

Sabor je raspušten, hrvatska Vlada radi samo tehnički. Političari su na praznicima bez teških obaveza, složili bi se, vjerujemo, mnogi građani. No, kako tko.

U jednoj od naših ljetnih anketa međimurske dužnosnike u Zagrebu priupitali smo o njihovim planovima za ljetovanje. Saborske zastupnice Dragica Zgrebec Štefanija Damjanović bile su kratke. Nemaju planova. Zgrebec je kazala samo spomenuto, dok je Damjanović dodala da će joj ljeto zbog predizborne kampanje biti radno.

Slično je i kod glasnogovornice tehničke Vlade Sunčane Glavak:

Imam brojne obaveze u djelokrugu svog posla pa ću se primjerice posvetiti protokolarnim detaljima oko predstojećeg obilježavanja obljetnice Oluje kao i onima vezanim uz Sinjsku alku, istaknula je napomenuvši da će, ako pronađe nešto vremena možda dan ili vikend provesti negdje na moru.

Na Jadran će definitivno zamjenik ministra obrazovanja, znanosti i sporta mr.sc. Hrvoje Šlezak, isto kao i najviše rangirani Međimurac u izvršnoj vlasti - ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Kao državni dužnosnik vremenski si mogu si priuštiti svega nekoliko dana odmora. Tih par dana planiram provesti na moru sa svojom obitelji na otoku Krku. Tu destinaciju smo odabrali iz razloga postojanja jednog stambenog objekta kojeg imamo na raspolaganju nekoliko dana tijekom ljeta. S druge strane, otok Krk je privlačna destinacija zbog svoje blizine i kraćeg puta kojeg mala djeca lakše podnesu, odgovorio je na naš upit zamjenik Šlezak.

Ministar Horvat pak će u prvoj polovici kolovoza tjedan dana boraviti na otoku Visu, što mu je, ističe, dugogodišnja želja.