Politika i gospodarstvo 12.03.2017. 07:45. Zadnja izmjena: 12.03.2017. 07:46.

Traži se

Gdje je voditelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Čakovcu Zoran Lukman?

Listu Međimurje obratili su se čitatelji, među kojima i osiguranici HZZO-a s molbom da ispitamo radno vrijeme Zorana Lukmana, voditelja Područne službe Čakovec, te pokušamo doznati pomoću kojih metoda se može do tog čovjeka, kad vam zatreba informacija iz njegova djelokruga rada. Lukman im je navodno teško ili potpuno nedostupan, a kad ga i dobiju, ne odgovara na problemska pitanja, već ih upućuje na "direkciju HZZO-a u Zagreb".

Upit smo htjeli postaviti osobno prozvanom voditelju Lukmanu. Ženski glas (vjerojatno tajnica) kaže putem telefonske linije: "Jooj nije tu, ako malo kasnije probate ... još se nije vratio." Zvali smo opet, pa opet, tjedan dana poslije, u ponedjeljak 27. veljače. Pokušala nas je prespojiti, a kad se nitko nije javio uzela je naš telefonski broj, kako bi nas voditelj mogao kontaktirati. Nakon toga nas je nazvala i kazala: "Je li riječ o nečem službenom? Jer ako jest, onda bi najbolje bilo da pošaljete upit e-mailom, pa ćemo ga mi proslijediti našoj direkciji; glasnogovorništvo odgovara na takve stvari."

Direkciji i sami znamo poslati e-poruku i za to ne trebamo posrednika. Pa, evo, pitamo javno direkciju: gdje je misteriozni kriminalist Lukman? Mr. Zoran Lukman, diplomirani je kriminalist, a na čelo Područne službe HZZO-a Čakovec došao je nakon pravnika Josipa Juraškovića koji je zamalo završio v reštu (pa je zbog primanje mita ipak dobio uvjetnu). Kad je prije nekoliko godina Lukman sjeo u fotelju, osobno nam je obećao da će stvari biti drugačije, da će raditi transparentno te biti dostupan za pitanja (?).