Politika i gospodarstvo 19.08.2016. 10:45. Zadnja izmjena: 19.08.2016. 20:34.

Okupljeni oko Živog zida

Koalicija “Promijenimo Hrvatsku”: Ujedinjeni protiv političkih štetočina

Bit koalicije okupljene oko Živog zida je da na jednoj listi budu okupljeni svi koji žele drukčiju Hrvatsku, rekao je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida na konferenciji za novinare, održanoj u Čakovcu u srijedu, 17. kolovoza. Uz Živi zid koaliciju čine i stranka Promijenimo Hrvatsku, Udruga franak, Akcija mladih Hrvatske, Abeceda demokracije, a u ovoj izbornoj jedinici i HDSS i Međimurska stranka.

Želimo hrvatski narod ujediniti oko našeg programa i tako se suprotstaviti političkim štetočinama, HDZ-u, SDP-u, Mostu i njihovim satelitima, rekao je Sinčić. Naš gospodarski program je stručno utemeljen, istaknuo je, sastavili su ga znanstvenici i ne razbacuje se obećanjima stotina tisuća radnih mjesta i nerealnih smanjenja poreza.

Okosnice programa su refinanciranje javnog duga i preusmjeravanje sredstava s kapitalskog računa HNB-a, čime bi se 12 milijardi kuna iz financijskog sektora preusmjerilo u realni, u prozvodnju, u razvoj poljoprivrede, poticanje inovacija i deblokadu hrvatskih građana. Sinčić je podsjetio da je Živi zid na prošlim izborima u ovoj izbornoj jedinici sam prešao prag, ali u izračunu ostao bez mandata.

Ovaj puta smo puno jači, rekao je, objedinili smo mladost, iskustvo, znanje i akciju. Pozivamo birače da se i oni poput nas ujedine oko našeg programa koji može od Hrvatske učiniti normalnu zemlju. Pozivamo ih i da pošaljemo jasnu poruku korumpiranim političarima koji su se okupili na listama, a da sami ne znaju zašto, idući od jednog do drugog koji da više. Primjer tome je “Remetinec koalicija” koju u ovoj izbornoj jedinici predstavljaju reformisti Radimira Čačića. Poruku da onaj tko je ukrao javni novac nema što raditi u politici poslat ćemo im tako da ne prijeđu izborni prag, rekao je Sinčić.

O nekim aspektima programa govorili su i kandidati s liste za ovu izbornu jedinicu, Vladimira Palfi, Branimir Bunjac i Silvana Đanić iz Živog zida te Ivan Martan iz HDSS-a.