Politika i gospodarstvo 04.05.2016. 08:53. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 11:25.

Općina Mala Subotica

Koliko zaposlenih, toliko komunalnog doprinosa

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Male Subotice prihvaćene su izmjene i dopune odluke o početnoj cijeni prodaje građevinskog zemljišta u zoni poduzetništva Mala Subotica. Do sada je cijena kod prodaje parcela iznosila 89 kuna po metru kvadratnom, odnosno 74 kune za fizičke i pravne osobe koje najmanje pet godina imaju prijavljen boravak na području Općine.

Izmjenama i dopunama početna cijena snižena je na 76 kuna, dok za fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Općine te s boravkom od najmanje pet godina, cijena sada iznosi 61 kunu po metru kvadratnom.

"Druge općine imaju niže cijene od naših dosadašnjih, a ovo snižavanje moglo bi biti korak prema lakšoj prodaji parcela", rekao je načelnik Vladimir Domjanić. Za istu zonu donesene su i izmjene odluke o komunalnom doprinosu. U staroj je odluci stajalo da se u potpunosti od plaćanja doprinosa oslobađaju vlasnici parcela koji u roku od tri godine izgrade građevinu, odnosno, ako u roku od četiri godine započnu s radom. Sada se oslobađanje od komunalnog doprinosa veže za broj zaposlenih.

Vlasnici koji u roku od tri godine izgrade objekte i započnu s proizvodnjom, ako zaposle do pet djelatnika biti će oslobođeni plaćanja 50 posto komunalnog doprinosa. Oni koji zaposle do desetero ljudi, oslobođeni su plaćanja 75 posto iznosa, dok će plaćanja u potpunosti biti oslobođeni oni koji zaposle jedanaest ili više djelatnika.