Politika i gospodarstvo 04.03.2017. 10:43.

Sjednica

Kristijanu Balogu ni policija nije mogla ništa?!

„Dao bih sve pariške kapije, za onu staru ispred tvoje avlije…“ riječi su pjesme koja se, iz mobitela vijećnika Kristijana Baloga, orila na 21. sjednici Vijeća Općine Pribislavec održanoj u četvrtak, 23. veljače. Na taj je način vijećnik K. Balog nastojao pokazati kako se ne slaže s radom Vijeća pokušavajući sjednicu spriječiti, odnosno, prekinuti. Veći dio aktualnih pola sata protekao je mirno, vijećnici su postavljali svoja pitanja na koja je načelnica Višnja Ivačić odgovarala, a pitanje za načelnicu imao je i K. Balog. On je naime, pisanim putem, na uvid tražio dokumentaciju o tome koliko je Općina Pribislavec isplatila novaca raznim subjektima, no, odgovor nije dobio, što mu se nije svidjelo pa se pitao zašto nema odgovora. Objašnjeno mu je da točno određenog roka za odgovor nema, ali da će isti dobiti.

– U današnjoj točki o izvješću u radu općinske načelnice obuhvatiti ću i odgovore na Vaša postavljena pitanja, a nakon ove sjednice, osobnim dolaskom ili telefonskim kontaktom možete dobiti uvid u sve dokumente, kazala je načelnica Ivačić. Svojim pitanjem u aktualnom satu atmosferu u vijećnici uzburkao je Matija Ladić.

– Zaprepašten sam današnjim početkom sjednice. Na stolu nas je dočekao zapisnik s 20. sjednice vijeća, a pojedinim su vijećnicima dostavljeni i papirići ispisani rukom. Tu smo, vidimo sve. Vidim da su to vijećnička pitanja i moram primijetiti, rukopis je Vaš načelnice, ako se ne varam. Pa ako možete pojasniti o čemu se radi? Surađivali smo jako dobro do sad i znamo da su za tri mjeseca lokalni izbori te se slažem da su vijećnička pitanja na mjestu, ali mislim da ovo nije način, negodovao je M. Ladić.

– Nema potrebe skrivati se, potičem da se sve pita, odgovorila je načelnica. – Da, treba pitati, ali ne ovako. Svi smo ovdje odrasli i mislim da nikome ne treba davati pitanja i stavljati riječi u usta, kazao je M. Ladić. Na to se ponovo javio K. Balog tvrdeći da načelnica i Općina puno toga skrivaju dok pitanje nije postavio, a svoje zaprepaštenje informacijama kako su pojedinci prodali dječje darove je izrazio i Dragutin Prprović objasnivši kako svatko može reći da je nešto čuo, no ne može se znati je li istina ili ne. Javljao se K. Balog i nakon toga, no kako je aktualnih pola sata prošlo, potpredsjednica OV-a Slava Toplek zatvorila je raspravu i nije dopustila nova pitanja.

Potpredsjednica u miru nije uspjela pročitati ni dnevni red jer je K. Balog nezadovoljan što ne može više ništa reći, i nezadovoljan radom vijeća pustio glazbu s mobitela i govoreći usporedno s drugima ometao rad Vijeća. Nakon što je K. Balogu nekoliko puta upućena molba da se glazba ugasi, D. Prprović je zamolio stanku od pet minuta, koja je prihvaćena, no, ometanje se nastavilo, pa je u 19 sati odlučeno da se sjednica nastavi za sat vremena. Tada je pozvana policija, no, policijski službenici nisu mogli učiniti ništa te se u 20:03 pokušalo nastaviti sa sjednicom, no, bezuspješno. Konačno se, nakon niz sjednica koje je propustio, u vijećnici pojavio i Željko Balog, zamjenik načelnice Pribislavca. Sa starim, potrganim kompjuterom stigao je na poziv K. Baloga te od njega „preuzeo pozornicu“ kada su ostali vijećnici htjeli nastaviti sjednicu.

– Evo, ovo je kompjuter koji su mi dali na korištenje, kako da s tim radim, pitao je Ž. Balog gledajući u mobitel kojim je sve snimao K. Balog. Njegov monolog tu nije stao, raspričao se Ž.Balog o svemu pomalo, a vijećnici su počeli izlaziti te je S. Toplek bila primorana prekinuti sjednicu koju je, uz zaštitare, održana ovog u ponedjeljak, 27. veljače.